Van pár olyan esküvői helyszín, ahova bármikor szívesen megyek, ha hívnak. Ezek közé került fel mostanában a Kostel Étterem és Panzió is Kesztölcön a Pilis lábánál Komárom-Esztergom megyében. Azt gondolom ezzel a helyszínnel mostanában egyre többen fognak találkozni, mivel kimondottan a kis létszámú esküvőkre van specializálódva. A maximális befogadóképessége a teremnek 70 fő, ami sok helyen alulról súrolja a minimum létszámot. Mostanában pedig egyre ritkább a 100 fő feletti esküvő, sokkal több 40-60 fős násznéppel találkozom. Elmaradnak a távoli rokonok, kereszttestvérek, rokonok rokonai és marad a szűk család és a baráti kör.

Sajnos el kell fogadni, hogy mind az árak növekedése, mind a vírusoktól való félelem jelentős mértékben rányomta a bélyegét erre a területre. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ezek a kis esküvők ne lehetnének ugyanolyan szuperek sőt! Köszönhetően annak, hogy csak a közeli barátok vannak jelen, sokkal hamarabb feloldódik a társaság és hamarabb elkezdődik az ereszd el a hajam buli. Szintén előnye a kisebb létszámnak a koordináció, sokkal nehezebb egy 100 fő feletti csapatot irányítani, sokkal több a logisztikai buktató, mint egy ilyen létszám mellett.

A Kostel nagy előnye továbbá az elhelyezkedéséből adódik. Aránylag közel Budapesthez (kb. 40km), de mégis távol a városi zajoktól. A természet közelsége, az egyszerű megközelíthetőség, a jó parkolási lehetőség mind-mind olyan tulajdonságok, melyek egy esküvői helyszín esetében felbecsülhetetlenek.

Szintén komoly szempont a végső költségvetés szempontjából, hogy az étterem belső tere első ránézésre is elragadó, otthonos és kellemes meleg érzetet kelt. Elképzelhető, hogy a helyi művelődési házat kibérelni olcsóbb, de mire az adott termet feldekorálja a pár, még DIY dekor esetén is (aminél ne felejtsük el, hogy nem csak felhelyezni kell, hanem hajnalban, a következő csapat dekorosának érkezése előtt le is kell szedni.) olyan összegeket fog kiadni, amivel együtt már jobban megéri a Kostelt választani.

A helyszínről először talán egy éve hallottam, korábban számomra teljesen ismeretlen volt. Az első amolyan „éles” találkozásom a Kostel Étterem és Panzióval mint esküvői helyszínnel egy elég rendhagyó fotózás volt, ahol nem az ifjú pár kért fel az esemény dokumentálására, hanem az esküvőszervező, hogy a másik oldalt örökítsem meg, azaz a szolgáltatókról, helyszínről készítsek egy werk sorozatot.

A következő találkozásom a Kostellel szintén aránylag tét nélküli volt, egy nyílt nap, ahova mint fotós kaptam meghívást. Mivel más dolgom nem volt, ellátogattam oda, vittem pár albumot és az esélytelenek nyugalmával egy szerződést is. Alig telt el pár perc a nyitás után, belépett egy pár, megláttak engem, leültek, átlapozták az albumot, beszélgettünk egy jót, majd ott melegében alá is írták a szerződést.

Azóta több alkalommal is megfordultam már itt, a nyílt napon foglalt esküvőn is túl vagyok már és csupa pozitív élménnyel távoztam minden alkalommal. Igaz, az éjjeli hazaút Soroksárra sosem tartozott a kedvenceim közé, de ez a szakma ilyen, sok sok kávé és még több figyelem 🙂

Ha esetleg esküvői helyszínt keresel Komárom-Esztergom megyében, a Kostel Étterem és Panziót szívből ajánlom számodra.