Hol volt, hol nem volt, 2022.08.06-án Kesztölcön a Kostel Étterem és Panzióban került sor Evelin és Győző esküvőjére. Azon ritka esküvők egyike volt ez, ahol ha nem is volt nagy „staff”, mindenki tudta a dolgát. A hely részéről volt egy esküvőszervező hölgy Busainé Andi személyében az asszisztensével Porkoláb Andreával és volt egy szuper ceremóniamesterünk is Pócs Gyula.

Mivel nem volt nagy létszámú násznép, így számítani kellett arra, hogy néha-néha meg kell mozgatni az embereket, hogy ne üljön le a buli. Erre voltak is a talonban különféle megoldások „betárazva” Gyula részéről, így nekem mint esküvői fotósnak semmi másra nem kellett figyelnem, csak arra, hogy az összes lényeges pillanatot észrevegyem és meg is örökítsem.

Téma az garantált volt, már csak azért is, mert a vőlegény készült egy igen komoly meglepetéssel a menyasszony részére. Évek óta mondta a kedvesének, hogy ha egyszer nekik esküvőjük lesz, akkor azon Molnár Ferenc (Caramel) fog énekelni. Természetesen a menyasszony erre csak legyintett, sose lesz nekik arra pénzük, stb. Most azonban eljött az esküvő napja, tényleg összeházasodnak és a vőlegény pedig állta a szavát.

A cm, hogy előkészítse a terepet, egy játékra invitálta a párt, mely arról szólt, hogy a dj bejátszik egy rövid szám részletet és abból ki kell találni az előadót (esetleg a szám címét is). Ha kitalálja akkor kap valami ajándékot. Így ment ez pár számon keresztül, amikor is megszólalt egy Caramel dal. A menyasszony kitalálta, és várta mi lesz az ajándék (előző számok esetében valami idétlen dolgot kapott mindig), amikor is az ajtóban megjelent Caramel.

Természetesen Evelin egyből a nyakába ugrott úgy örült neki, ezen pillanatokra azonban számítani lehetett, így azok megörökítése nem volt különösebben kihívás.

Az éjszaka során előkerült a népszerű Mr. és Mrs. játék is. Ez az a játék, amikor az ifjú párt egymásnak háttal ültetik úgy, hogy a násznép mindkettőjüket jól lássa, és eldöntendő kérdéseket kapnak, mely vagy a menyasszonyra, vagy a vőlegényre, esetleg mindkettőjükre igaz. Ennek megfelelően kell felemelni azt a kezüket, melyben az adott személyt reprezentáló tárgyat fogják (legismertebb verzió egymás cipői), amin azért Gyula csavart egy kicsit. Nem csupán az ifjú párt hívta ki a játékhoz, hanem a tanúkat is. Természetesen az Ő szerepük a játék kezdetéig nem volt tisztázott, senki se tudta, Ők miért lettek megszólítva.

A játék egy kicsit össze lett keverve a legyen Ön is milliomos tematikájával, így minden helyes válasz után növekedett a pár „nyeremény alapja” melynek kifizetéséért a tanúknak kell helytállni. Erről természetesen Ők semmit nem tudtak, így eléggé sápadt arccal nézték, ahogy emelkedik a tét, 15 000 Ft, 30 000 Ft, 50 000 Ft, stb… Ha a pár nem egységes választ adott a kérdésre, az összeg nullázódott. Így történt ez egy már igen magas összeg esetében is, amikor pont a megfelelő helyen és időben voltam. Ahogy lenyomtam az expó gombot, tudtam, hogy megvan a nap képe. Az az őszinte káröröm, ami kitört Evelin tanújából, az valami fantasztikus volt. Természetesen a játék végén megnyugtatta őket a cm, hogy egy fillért se kell fizetniük, de majd a jövőben csináljanak a párral sok közös programot 🙂