Alfa Art HotelEgy esküvő szervezése során ha hozzávetőlegesen tudjuk, hány vendéget szeretnénk meghívni, komoly gondot szokott jelenteni a megfelelő helyszín kiválasztása. Fontos szempont természetesen a földrajzi elhelyezkedés, a termek befogadóképessége, esztétikai elemet, lehet-e az adott helyszínen kihelyezett polgári szertartást csinálni esetleg szabadtéri vagy fedett, stb. Ezt követik azok a szempontok, amik nem igazán vannak leírva sehol… milyen a kiszolgálás, milyenek az ételek, a személyzet hozzáállása, de ilyen szempont lehet a parkolás is.

Úgy gondoltam, indítok egy külön rovatot az esküvői helyszínekről, melyben saját tapasztalataimat írom meg fotós szemmel. A kellemetlenségeket elkerülendő csakis olyan helyszínekről fogok írni, amik összességében pozitív benyomást keltettek bennem és más párok részére is nyugodt szívvel merem ajánlani.

Első áldozat a legutóbbi munkám helyszíne, Budapesten III. kerületében a Római parton az Alfa Art Hotel.

Csendes, nyugodt környék, megközelítése a Királyok útjáról nyíló kis mellékutcából lehetséges, de megfelelően ki van táblázva, így könnyen megtalálható. A szálloda belső udvarán szép nagy parkoló található, így az autóval érkezőknek nem kell a környező utcákban parkolási lehetőséget keresgélniük, majd hajnalban visszaemlékezni, merre is parkoltak. Hasonlóan a szolgáltatóknak sem kell a technikát, eszközöket kilométerekről cipelni.

A szálloda elvileg ***-os, ezt bőségesen teljesíti is. Sem a szobákban sem a lagzi helyszínén, sem kint a teraszon / külső helyszíneken nem láttam koszt, piszkot, oda nem illő dolgokat (kivételt képez ez alól, hogy épp csőtörés volt és ezt javították).

Az Alfa Art Hotelt esküvői helyszínnek 80-100 fő vendég esetén teljesen ideális választásnak tartom, alkalmas külső, szabad téri szertartás megrendezésére (itt akár jóval nagyobb létszámmal) és az étterem része is megfelelő kialakítású egy lagzi részére.

Kicsit negatívum fotózás szempontból a tér enyhe tagoltsága, melyet a mennyezet tartó oszlopok okoznak, ebből van egy pár a teremben, így ez egy kis mértékben megbontja a tér egységét, de egyben lehetőséget biztosít a szolgáltatók részbeni elszeparálására a násznéptől úgy, hogy mégse külön terembe legyenek, ahonnan nem tudják figyelemmel kísérni az eseményeket.

A pincérek és a személyzet udvarias, segítőkész volt mind az előkészületek, mind pedig a lagzi teljes időtartama alatt, a felszolgált ételekkel pedig szintén nem volt különösebb kifogása senkinek, bár nem vagyok gourmet szakértő 😉

Külön pozitívum, hogy az általam ottfelejtett akkumulátor csomagom 2 nappal később is megvolt és várta, hogy érte menjek.