Tavaly volt szerencsém ismételten a budapesti Csillagkert esküvői helyszínen dolgozni Kata és Dani esküvőjén. Ez az esküvő igen sok tekintetben más volt, mint a szokásos lagzijaim. A kapcsolatunk Katával és Danival egy korábbi esküvőn kezdődött, ahol Ők mint vendégek voltak jelen, de az ifjú pár már ott is régi ismerős volt, így nem igazán kellett őket győzködnöm, hogy én lehessek az esküvői fotósuk. Inkább csupán a részleteket beszéltük meg, ötletelgettünk, mit hogyan lehetne még szebbé, jobbá tenni.

Közeledett az esküvő napja, és olyasmit tettem, amit korábban még soha. Hajnali 4:40-kor találkoztunk a Bécsi kapunál, hogy a felkelő nap fényeit kihasználva készítsünk kreatív fotókat. Ez nálam kicsit nehezebb feladatnak számít, mint pl.: lehozni az égről a csillagokat, De Ők még erre is rá tudtak venni.

A Nagykovácsiban található Nagyboldogasszony templomban tartott egyházi szertartás után irány a lagzi helyszíne, a budapesti Csillagkert étterem. Kihasználva a hely adottságait, a csoportképeket kint a szabadban készítettük el csodás zöld környezetben, illetve a kisebb csoportokat, páros képeket a meseszép virág hintába ülve.

A Csillagkert párhuzamosan több esküvő lebonyolítására is alkalmas. Mi a panoráma termükben voltunk, ami hivatalosan 100-200 fő befogadására alkalmas. Ismerve más éttermek hasonló paramétereit, itt ez szerintem erősen alul van becsülve, 200 fő itt tényleg kényelmesen elfér. A terem két részre osztható úgy, hogy a tánctér és az éttermi rész mégis egy egység marad, nincs falakkal elválasztva. Szerencsére a bárpult is praktikusan a táncparkett sarkában, a hátsó kijárat mellett található, így az italozó illetve dohányzó szakasz egy helyen található.


Ahogy már említettem, a táncparkett megfelelően nagy méretű, így egymás lábának taposása nélkül is gond nélkül el fognak férni a vendégek akár zenekar, akár DJ mellett is.

A terem fotózás szempontból is ideális, megfelelően díszíthető, dekor fényekkel színezhető, és nincsenek színes falak, plafon 🙂

Bár a helyszín Budapesten található, szerencsére nem annak belvárosába, így se a megközelítéssel, sem pedig a parkolással nincs gond. Ezen felül nem tűnt fel, hogy este 10-kor lehalkították volna a teremben a zenét, így a hangerő korláttal sincs itt probléma, ami sajnos sok belvárosi rendezvény helyszín rákfenéje.