Üzleti portré fotózásAz üzleti portré fotózás egy céges imázs kialakításának elengedhetetlen része. Nagyon fontos, hogy egy weboldalra, céges bemutatkozó lapra, önéletrajzba milyen képeket teszünk fel magukról. Ez nagyban hozzájárul leendő ügyfélkörünkben a a pozitív első benyomás kialakításához.  Amennyiben egy mobiltelefonnal készült szelfit teszünk fel az egyben megbízhatóságunkat ássa alá.

Üzleti portré fotózásA közelmúltban több ilyen felkérést is kaptam melyből legfrissebb kettőt szeretném kiemelni. Az első egy már korábbi esküvős párom részéről érkezett, mivel hamarosan elinduló új weboldalukhoz szükségük volt profi portré fotókra. Minden ilyen jellegű fotózás azzal kezdődik, hogy átbeszéljük a vállalkozás fő tevékenységi körét. Az ideális üzleti portré fotó egyben zsáner kép is. Tükrözi az illető tevékenységét jellemét. Szerencsére, itt erre nem volt szükség mivel már én is vettem igénybe a szolgáltatását, mint ügyfél, így pontosan tudtam, mivel foglalkozik. Ennek megfelelően javasoltam egy konkrét műtermet a fotózásra, menjek dekorációja megfelelő volt a témához.

Kicsit színesíti a dolgot, hogy az eredetileg üzleti portré fotózásnak indult megrendelésből csakhamar családi fotózás lett. Köszönhetően a műterem átfotózás szolgáltatásának egymás után két termet is igénybe vehetünk két különböző dekorációval. Így a családi fotózáshoz is és az üzleti portréhoz is megfelelő környezetet használhattunk.

A másik érdekes fotózásom alanya szintén egy fiatalember aki a képeket nem üzleti célú felhasználásra szánta hanem társkereséshez. Ha valami ezt talán még inkább kényes téma portré fotózás szempontból. Itt igazán fontos az első benyomás, hiszen ezen múlik hogy a reakció egy jobbra, vagy egy balra húzás lesz. Ellenben az is nagyon fontos hogy az első találkozás során ne legyen megütköző a különbség a valóság és a kép között. Éppen ezért úgy gondolom az ilyen típusú képeknél még fontosabb a megfelelő beállítás és a megfelelő fények használata, és sokkal kevésbé szabad utólag hozzányúlni a képhez photosoppal. Természetesen némi csalás itt is megengedett de csak mértékkel. Hasonlóan az üzleti portré fotózásokhoz itt is egy beszélgetéssel kezdődik a munka. Átbeszéljük a kedvenc hobbikat, szórakozásokat, tevékenységeket, hogy egy átfogóbb képem legyen magáról az emberről aki fotóznom kell. Ennek megfelelően választottunk itt egy szabadtéri helyszínt, menjek adottságai és jellege megfelel az illető személyiségének.