060-katica-csoport-farsangMost, hogy Anna ovis lett, nem mondanám, hogy sokkal kevesebbet fotózok a bölcsiben, de mint fényképezőgéppel rendelkező szülő, a párom a szülői értekezleten kézfeltartással jelezte, hogy apuka mint ovi fotós természetesen jön az oviba farsangot fotózni. Elvileg van az egész ovinak „hivatásos” megbízott fotósa, de őt az elmúlt fél évben még egyszer sem láttuk se mikulás se karácsony alkalmából.

Pátyon elég sok kisgyerek él, így az ovi is elég nagy, több épületben, különálló csoportokban vannak a kis ovisok. Anna a csibe ovi katica csoportjába jár, így én is csupán őket fotóztam. Mit mondjak, tucatnyi jelmezbe öltözött energia bomba egy zárt helyen.

Lehet, hogy kicsit tanulmányoznom kellett volna a káosz elméleteket, esetleg a hangyák mozgását figyelni, mert amit a gyerekek tudnak művelni egy ovis csoportban, az szerintem túlmutat mindenen. Csodálom, hogy az óvónők és dadusok bírják szuflával.

Ez a káosz azonban a legjobb terep arra, hogy a gyerekek reakcióit, a játék pillanatait elkapjam és megörökítsem. Nem tudom mondták-e nekik előtte, hogy aznap a szokott létszámon felül egy apuka is csatlakozik a csoporthoz, de érdekes módon ügyet se vetettek se rám, se a fényképezőmre. Önfeledt játszottak, rohangáltak az első pillanattól kezdve.

A bölcsihez képest kicsit könnyedség volt, hogy a pillanatképek után az óvónénik egy rögtönzött színpadra hívták egyenként a jelmezbe öltözött gyerekeket, így volt lehetőségem őket egyenként is lefotózni. A végeredmény egy óra alatt 200 kép 🙂