Réka és András esküvőjéről már korábban is írtam itt a blogban. Eddig se volt számomra egy szokványos esküvő, de a dolgok csak tovább bonyolódtak. Egyszer egy pártól hallottam, hogy valaki azt javasolta nekik, a fotózásra a déli napütés a legjobb, így hacsak tehetik, a kreatív fotózást tegyék 12:00-ra. Miután sikerült ismét levegőt vennem, természetesen tisztáztuk ezt az apró téves információt és azóta egyre több fotós oldalán látom, hogy külön fel is hívják a párok figyelmét arra, az igazán szép fények napfelkeltekor és naplementekor vannak. Ebből értelem szerűen az elsőt meghagyjuk a természet fotósoknak, a párokat pedig megpróbáljuk rábeszélni arra, hogy amennyire csak lehet, a fotózásra szánt idő a nap vége fele legyen és ne a közepén. Ha ez nem megoldható, célszerű egy külön napra tenni a kreatív fotózást.

Sajnos van olyan, amikor se ez, se az nem járható, és a déli napsütésben kell a párról álomszép képeket készíteni. Ezzel azon kívül, hogy a szemöldök csont által vetett kemény árnyék mindenkiből panda macit csinál, az se elhanyagolható probléma, hogy az esküvői ruhákat nem úgy tervezik, hogy 40C tűző napon 2 órán keresztül fotózkodjunk benne.

Ilyen esetekben megoldásképpen egy olyan helyet szoktunk keresni, ami fedett. Lehet ez egy szállodai szoba, egy kastély, de egy lombkoronával teljesen fedett erdő is.

Rékáék „A” terve a városliget volt, mivel ott laknak mellette. Ha minden kötél szakad, keresünk ott valami zártabb részt, ahol az árnyékok se foltosak és még a környezet is szép.

Eljött a nagy nap, és mint ha mindenki mellénk állt volna. Enyhén borult, felhős idő. Nincs tűző napsütés és az utolsó pillanatban sikerült engedélyt szerezniük arra is, hogy a Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda területén fotózzunk. Egy több, mint 100 éve Czigler Győző tervei alapján épült és gyönyörűen felújított műemlékben fotózni több, mint öröm. Sajnos némileg csökkentette a helyszín kihasználhatóságát az a tény, hogy szombaton, nyitvatartási idő alatt mentünk. Azaz a fürdő tele volt fürdőző vendégekkel, akik egy ilyen jellegű képen nem mutatnak épp jól 🙂 Mondhatni elég érdekesen néztek ránk, amikor megjelentünk a helyre nem éppen jellemző öltözékben.

Mindezek mellett úgy gondolom sikerült pár olyan helyszínt találnunk a fürdő területén, ahol a fotózással nem zavartunk senkit, most ebből szeretnék megmutatni egy párat:

 

032-Reka-es-Andras-eskuvo-Szechenyi_Gyogyfurdo_es_Uszoda 033-Reka-es-Andras-eskuvo-Szechenyi_Gyogyfurdo_es_Uszoda 035-Reka-es-Andras-eskuvo-Szechenyi_Gyogyfurdo_es_Uszoda 046-Reka-es-Andras-eskuvo-Szechenyi_Gyogyfurdo_es_Uszoda 063-Reka-es-Andras-eskuvo-Szechenyi_Gyogyfurdo_es_Uszoda 064-Reka-es-Andras-eskuvo-Szechenyi_Gyogyfurdo_es_Uszoda 066-Reka-es-Andras-eskuvo-Szechenyi_Gyogyfurdo_es_Uszoda  075-Reka-es-Andras-eskuvo-Szechenyi_Gyogyfurdo_es_Uszoda 076-Reka-es-Andras-eskuvo-Szechenyi_Gyogyfurdo_es_Uszoda 078-Reka-es-Andras-eskuvo-Szechenyi_Gyogyfurdo_es_Uszoda 080-Reka-es-Andras-eskuvo-Szechenyi_Gyogyfurdo_es_Uszoda 081-Reka-es-Andras-eskuvo-Szechenyi_Gyogyfurdo_es_Uszoda 082-Reka-es-Andras-eskuvo-Szechenyi_Gyogyfurdo_es_Uszoda 084-Reka-es-Andras-eskuvo-Szechenyi_Gyogyfurdo_es_Uszoda 087-Reka-es-Andras-eskuvo-Szechenyi_Gyogyfurdo_es_Uszoda 088-Reka-es-Andras-eskuvo-Szechenyi_Gyogyfurdo_es_Uszoda 090-Reka-es-Andras-eskuvo-Szechenyi_Gyogyfurdo_es_Uszoda 092-Reka-es-Andras-eskuvo-Szechenyi_Gyogyfurdo_es_Uszoda 093-Reka-es-Andras-eskuvo-Szechenyi_Gyogyfurdo_es_Uszoda