Ha a fotósnak nincs elég dolga, csinál magának. Így történt ez nálam is. Van Budapest belvárosában egy érdekes helyszín, a Szelfi múzeum (Museum of Sweets & Selfies), amit egy kedves fotós barátom képein fedeztem fel. Nagyon rég vágytam arra, hogy kipróbáljam esküvői témakörben mit lehet kihozni belőle. Egy ideig próbálkoztam a saját esküvős párjaimmal, de sajnos földrajzilag mindenkinél elég messze esett, így nem is erőltettem a dolgot.

Míg nem valamikor júliusban gondoltam egyet és bár nyakig vagyok az esküvői szezonban, felvetettem az ötletet egy facebook csoportban elég titokzatosan, csak annyit árultam el, hogy egy nem szokványos helyen szeretnél egy fotósorozatot készíteni és ehhez keresek bevállalós párt.

Az akció olyan jól sikerült, hogy még aznap csatlakozott a projekthez a Nefelejcs Ruhaszalon, miszerint Ők szívesen biztosítanak esküvői ruhát a fotózáshoz valamint egy sminkes/fodrász is, akivel sajnos később az időpontot nem tudtuk összeegyeztetni, így Ő kimaradt sajnos.

Kb. 100 jelentkező közül tudományosan megalapozott módszerrel (egy netes véletlenszám generátor segítségével) kiválasztottam egy jelentkezőt, akivel az első találkozás Vácon a ruhaszalonban történt. Pár ruha felpróbálása után meg is lett az ideális jelölt, ami némi méret igazításra szorult, de Anikóék ezt is megcsinálták nekünk, csak 1-2 napot várni kellett rá.

Ott derült ki, hogy tulajdonképpen kb. 3km-re lakunk egymástól, így hazafele már együtt indultunk.

A bő egy órás hazautat követően mindenki izgatottan várta a fotózás napját, amire augusztus 14-én került végül sor.

Rebeka és Gábor végig profin modellkedtek noha nekik ez volt az első mivel mint időközben kiderült majd csak jövőre lesz az esküvőjük és még épp csak elkezdték szervezni azt. Nem volt könnyű dolguk, mivel a Szelfi Múzeum nem sétagalopp. Kicsit meleg is volt bent, gyakran szokatlan helyekre kellett bemászni, felmászni, de ők mosolyogva teljesítették minden kérésemet.

Úgy gondolom egy egész jó sorozatot sikerült összehozni ezen a szokatlan helyszínen. Már csak azért is, mert a fotózás után egy héttel megkerestek, hogy engem szeretnének az esküvőjükre is fotósnak 🙂