Vannak varázslatos esküvői helyszínek ahol nem áll rendelkezésre saját konyha. Ilyenek például a sátras esküvők, kastélyok, rendezvénytermek, ilyenkor a megoldás a catering szolgáltatás. A megrendelők gyakran bizalmatlanok és sok kérdés merül fel bennük ezzel kapcsolatosan. Vajon friss lesz-e, meleg lesz-e az étel? Vannak, akik eleve teljesen el is utasítják a melegkonyha nélküli helyszíneket, pedig érdemes nyitottnak maradni minden lehetőségre. Különösképpen, ha olyan esküvői helyszínben találtuk meg álmaink esküvőjének méltó helyét, amely nem rendelkezik melegkonyhával.

Éttermi színvonal a réten

Amennyiben a helyszín nem rendelkezik állandó konyhával kitelepült vendéglátás esetén felépítenek egy mobil konyhát szakmai háttérrel és az egészségügyi valamint jogi szabályozásnak is megfelelve. Ez azt jelenti, hogy akár egy réten is biztosítani tudják a kiváló éttermi minőséget. Ez igen gondos tervezést igényel. Nem lehet beszaladni a raktárba, ha valami, elfogy. Mindenből elegendőnek kell lenni, ott és akkor.

Minden tökéletesen friss

A catering cég által felszolgált ételek a gondos tervezésnek és kivitelezésnek köszönhetően éppen olyan frissen kerülnek az asztalra mintha a konyhából hozta volna a felszolgáló. Az ételek előkészítve érkeznek a helyszínre és a befejező művelet a szakács a helyszínen felépített konyhában végzi el. A séf, különböző különleges konyhatechnikai eljárásokat használ, mint például szuvidolás, konfitálás, vákumozás. A helyszínen grill lap, sütők, fritőzök segítik a munkát.

Hűtés és melegítés profi eszközökkel

Az ételek a vacsora kezdete előtt körülbelül egy órával érkeznek a helyszínre. Ezt az időt befolyásolhatja a menü összetétele illetve a felszolgálási mód. A hűtés hűtőautókkal történik és az esemény egész időtartama alatt jelen van ez a lehetőség. A hűtésben kérhető segítség a süteményekkel, tortákkal kapcsolatosan is a tárolási befogadóképesség függvényében. Ahogyan hűtést igénylő ételek hűtőkocsiban őrzik meg a minőségüket, frissességüket úgy a meleg ételek megfelelő hőmérsékletét melegen tartó szekrényekkel biztosítjuk.

A stylecatering képviselőjének tájékozatása alapján a szolgáltatás árát befolyásoló tényezők: a választott menü, a felszolgálási mód a helyszín távolsága, kitelepülési díj, eszközök konyhai gépek, italok szállítása, hűtőautó biztosítása. Az árajánlat tartalmazza a menüsort, amely magában foglalja az ünnepi terítéket evőeszközök, poharak, abrosz, szalvéta. A megrendelő által hozott sütemények felszolgálását, tortakocsi az esküvői tortához, teljes szerviz, megfelelő létszámú személyzet ügyvezetővel, büfé és italpult, gyakorlatilag mindent, amire az esemény során szükség lehet.