Többnyire szakmai dolgokról írok blog bejegyzéseket, melyek vagy a kollégák, vagy a leendő esküvős párok részére hasznos információkat tartalmaznak. Ez e bejegyzés most más lesz, ez egy friss történet, ami velem esett meg 2019.04.26.-án pénteken és bearanyozta a napomat. Ilyen velem még soha nem történt de még mástól sem hallottam hasonlót.

Egy Holland – Magyar vegyes páros volt a mai ifjú pár, így a vendégek egy része külföldről érkezett. Mivel elég sok ilyen esküvőm van, ez egy kicsit sem volt meglepetés. Kis esküvőt terveztek, csak két egyházi szertartás (egy görög katolikus és egy református) és egy tortavágás volt a mai program (ja és persze egy kreatív), így a szolgáltatói csapat nem volt nagy, kb. senki másról nem tudtam.

Az első templomi esküvőre a budapesti Bazilikában került sor. Jókora késéssel kezdtünk, de no para, nem volt utánunk esküvő (csak a papnak egy temetés).

Ahogy említettem, semmi információm nem volt a többi szolgáltatóról, így arról se, hogy lesz egy videós csapat. 2 arab emberke tüsténkedett egy hatalmas kamerával megy egy masszív állvánnyal. Vettek bevonulás előtt mindenféle vágóképet, stb. szóval semmi szokatlan nem volt a munkájukban. Magyarul nem beszélni, angolul is csak pár szót, egymás között arabul kommunikáltak és eléggé magukkal voltak elfoglalva így nem is kerestem velük a kapcsolatot… Talán csak az öltözékük volt, ami nem éppen alkalomhoz illő, de sajnos láttam már hasonlót, így ezen se akadtam fel, de azért készítettem pár fotót róluk emiatt. Az egyik egy uv sárga cipő, farmer, színes póló, a másik legalább sötétben, de sima sportcipő, rövid ujjú póló és egy vállról indítható atomtengeralattjáró a kezében, a másiknál meg egy mobiltelefon egy szelfibottal.

Pappal megbeszéltük meddig mozoghatok, hol a határ, látszólag minden rendben. Elkezdődik a szertartás, a filmes srác első dolga bemászni leghátra a pap mögé és simán 1m-ről vette a műsort… Időnként a kamera mellé másik kézbe elővett egy mobilt és szertartás közben szelfizett a kamerával… (ezt még a vendégek is kiszúrták). De ennek ellenére minimális mértékben akadályozták csak a munkámat, ennél sokkal rosszabb helyzeteket is sikerült már problémamentesen megoldani, úgyhogy nem is agyaltam tovább a dolgon.

Lezajlott a szertartás, én a párral még felmentem a Bazilika kupolájába lőni pár képet és szóba került a videós… Én is óvatosan pedzegettem a dolgot, ők is… de érezhető volt mindkettőnk kommunikációjában, hogy valami nem kerek. Mint kiderült, a pár azt hitte, én hoztam magammal őket, én meg ugye azt, hogy megbízott szolgáltató…

Kiderült, hogy senki nem ismeri őket, senki se tudta kik ők 🙂 Két filmes turista úgy gondolta forgat egy kis filmet egy Magyar esküvőről és mint ha megbízott szolgáltatók lettek volna, simán besétáltak velünk együtt a templomba és végezték a munkájukat 🙂

Nos, le a kalappal előttük, bearanyozták a napomat 🙂 viszont ha már így esett, nagyon örülnék neki, hogy az elkészült anyagot valamilyen módon eljuttatnák nekem, hogy továbbíthassam a pár felé. Az elérhetőségeimet itt a weboldalon megtalálják, így ha bárki ismeri őket, kérem szóljon nekik, hogy keresem őket! Részemről nincs harag, se ellenségeskedés, se semmi, szeretem a belevaló kollégákat, akik úgy feszegetik a határokat, hogy azzal másoknak nem okozzanak kárt.

Ha tudsz, kérlek segíts azzal, hogy ezt a bejegyzést megosztod a közösségi médiában (facebook, twitter, stb.) és erre barátaidat, ismerőseidet is megkéred. Keressük meg együtt a videós csapatot!