Ahogy az előző Hoffmann Vadászház-as bejegyzésem is, ez is valami különleges esküvőről fog szólni, ahol a középpontban a menyasszonyon kívül a papír van, azaz a Pépör Flávörz.

A történet elég messzire nyúlik vissza, egészen pontosan 2015-re, amikor Melinda és Krisztián esküvőjét fotóztam, akik Hollandiából, Amszterdamból utaztak haza megtartani az esküvőjüket egyik kedvenc helyszínemre, az azóta már megszűnt Bodor Majorba. Az esküvő remekül sikerült, az pár a munkámmal szerencsére elégedett volt, így kölcsönösen kellemes emlékekkel váltunk el.

Az élet egy nagy rendező ahogy azt szoktam mondani. Melindáék esküvőjén ugyanis ott volt egy bizonyos unokatesó, Dina. Aki 2016. decemberében azzal a kéréssel keresett meg, hogy szeretnék, ha az Ő esküvőjüket is, amit 2017. szeptemberében tartanak a 13. kerületi Prémium Apartmanházban, szintén én fotózám.

Eddig a pontig nincs semmi különleges Dina és Zoli esküvőjében, egy átlagos, korábbi munka alapján történő felkérés is lehetne. A dolog ott kezd érdekes lenni, hogy a friss élményeket felhasználva Melinda segítette Dinát az esküvő megszervezésében, és időközben egy elég merész vállalkozásba is belekezdett, ami szintén az esküvőkhöz kapcsolódik. Azt találta ki, hogy a teljes dekorációt papírból készíti el.

Meglátva a Pépör Flávörz jó magyaros névre keresztelt papír virágokat és egyéb dekorációs elemet, hosszas fejvakarás után csak annyit tudtam kérdezni Melindáéktól, hogy hányszor vágták el a kezüket a papírral?

Olyan töménytelen mennyiségű és aprólékosan kidolgozott papír virág, papír ez papír az volt, hogy elég nehéz volt elhinni, hogy azt tényleg ők maguk hajtogatták. Le a kalappal előttük.

Az, hogy ezt tényleg nagyon komolyan is gondolják és Rékával közösen vállalkozás szintre emelik, csupán az esküvői nyílt napon tudatosult bennem, ahol mint kiállítók is megjelentek.

Az ötlet szerintem akár még életképes is lehet. Cseppet sem tűnt “olcsó gagyi”-nak a papír dekor, sőt, különleges hatása volt. Más volt, mint a megszokott hagyományos asztal dekor, de mégis jó és újszerű. Úgyhogy keressétek őket bizalommal ha valami egyedit és különlegeset szeretnétek.

Ez pedig Dina és Zoli pár gondolata arról, milyennek láttak engem azon az esküvőn:

„Az unokatesómék esküvőjén találkoztunk először, s akkor figyeltem fel Rád igazán, mikor ott lejátszottad az addigi képekből összeállított kis videót. A képeid romantikája teljesen megfogott, s nagyon tetszettek a tökéletesen elkapott pillanatok és hogy a beállított fotók mögött is megláttam a valódi arcokat akár egy szerelmes összenézésben, akár egy huncut mosolyban. Utána ott elkészítetted rólunk az egyik kedvenc fotómat, s akkor már biztos voltam, hogy ha lesz esküvőnk, akkor téged szeretnélek fotósnak. Szerencsére nem olyan sokára fel is hívtunk ezzel kapcsolatban és örömmel vettük tudomásul, hogy a kitűzött időpont még szabad a naptáradban. Az első megbeszélés abszolút baráti hangnemben zajlott, mintha már ezer éve ismernénk egymást, kedvesen elmondtál nekünk minden információt, amit tudnunk kell és abszolút nyitott voltál az ötleteinkre. Rögtön tudtuk, hogy jól döntöttünk, hogy téged választottunk, hisz már azon a régebbi esküvőn is tetszett az elhivatottságod, a lelkesedésed és alázatod a munkád iránt, hogy mennyire beleéled magad a feladatba, s hogy mennyire profin kezeled akár a váratlan helyzeteket is. A nagy Napon, a végső megbeszélésünk után, minden tökéletesen alakult, s ez természetesen Neked is köszönhető volt. Tökéletesen helyt álltál, mikor kiderült, hogy a kreatív fotózás helyszínét elárasztotta egy ismert tv-adó stábja és a kastély udvarát beépítették mindenféle sátrakkal. Nem estél kétségbe, mint mi, s teljesen higgadtan a legjobbat hoztad ki az egész helyzetből és belőlünk is. 🙂 Ezért is nagyon hálásak vagyunk Neked. A szíved-lelked beletetted, hogy életünk egyik legnagyobb eseménye tökéletesen visszaköszönjön, amikor a fényképekre pillantunk. Köszönjük, hogy velünk voltál, és a csodaszép fotókat is, amiket rólunk és a vendégeinkről készítettél. Edina és Zoli”