Megfizethető esküvői fotós?

Az esküvői ajánlat kérésekben, közösségi csoportokban nagyon gyakori a „megfizethető”, „nem horror áron” és hasonló kifejezések, amik most a nehéz gazdasági helyzetben teljes mértékben érthető szempontok. Mindenki próbál spórolni, és keresik a legkedvezőbb megoldást az esküvői fotós kapcsán is.

Anélkül, hogy megválaszolnám a fenti kérdést, egy táblázatba szedtem azokat a különbségeket amik egy drágább és egy olcsóbb esküvői fotós között az esetek többségében az árkülönbséget okozzák. Természetesen ahogy mindenhol, itt is léteznek kivételek (akik erősítik a szabályt), de nagy átlagban igazak ezek a „sztereotípiák”

Olcsó Drágább fotós
Alacsonyabb bevételhez alacsonyabb, a vállalkozásba visszaforgatható pénzeszköz tartozik, így a felszerelése elavultabb, régebbi, jelentős mértékben elhasznált. A bevétel jelentős részét a vállalkozás fejlesztésére fordítja, így törekszik a technikai eszközök naprakészen történő tartására, folyamatosan fejleszti azt.
Nem, vagy csak kis mértékben van felkészülve esküvő közben történő meghibásodásokra Akár több és komolyabb meghibásodás esetén is azonos minőségben képes elvégezni a rá bízott feladatot.
Adatbiztonság nem megoldott Többszörös adatmentés, dupla memóriakártya, online + offline backup
Szakmai hozzáértés, vizuális kultúra átlagos vagy alacsony Folyamatos önképzés, verseny nevezések, díjak, tisztában van az aktuális trendekkel, ügyfél igényekkel. Olyan fotós szervezeti tagságok, melyekbe a bejutás egyik alapfeltétele a magas minőség. Emellett fotós szakmai végzettséggel rendelkezik.
Esküvőn történő megjelenése átlagos utcai ruházat Öltözéke elegáns, alkalomhoz illő, rendelkezik váltás öltözékkel is (izzadtság, stb. esetére)
Az egyéni munkát részesíti előnyben, a többi szolgáltató munkájára nincs tekintettel Csapatjátékos, pontosan tisztába van a többi szolgáltató feladatával és a sajátját minden esetben úgy végzi, hogy ezzel a többiekét ne akadályozza. Folyamatosan egyeztet velük.
Gyakran szerződés és számla nélkül dolgozik, így bármilyen gond adódik vele vagy a munkájával, nagyon nehezen számonkérhető. Számlával, szerződéssel, bejegyzett adószámmal dolgozik megfelelő felügyeleti szervek alatt, így hiba esetén akár anyagilag is elszámoltatható.
Alacsonyabb árszegmensekben a fotósok összetartása kisebb mértékű, így abban az esetben, ha bármilyen okból nem tudna elmenni az esküvőre, nehezebben / nem tudja biztosítani az esküvői fotóst maga helyett. A piaci áron dolgozó kollégák között komoly az összetartás, nem kezeljük egymást konkurenciának, ennek köszönhetően egy esetleges helyettesítés nagyobb eséllyel megoldható rövid időn belül.

Természetesen a két táblázat között tetszőleges számú „átmenet” oszlop létezhet és mindkét szegmensben lehetnek kivételek. Ennek ellenére a megfelelő esküvői fotós kiválasztásánál ezeket a kívülről nem, vagy nehezen látható tényezőket is érdemes figyelembe venni.