piros-eskuvoi-ruhaNemsokára itt a nyár, kezdődik az esküvő dömping. Remélhetőleg már mindenki túl van a menyasszonyi ruha kiválasztásán, de aki az utolsó pillanatra hagyta ezt a fontos momentumot, néhány jó tanács az esküvői ruha kiválasztásához.

Daalarna, La sposa, Pronovias, San Patrick vagy hasonló prémium menyasszonyi ruha márka esetén természetesnek veheted, hogy minőségi anyagokból minőségi, finom eleganciát kaptok. Ezen ruhákban igazi magabiztos Nő leszel életed nagy napján.

A legjobb esküvői ruha kiválasztásához azonban nem elég, ha valamely prémium márka mellett döntesz. Fontos, hogy az adott ruha tükrözze a személyiségedet, kiemelje tested előnyös tulajdonságait és egyben elrejtse annak esetleges hibáit. Épp ezért hasznos, ha a ruha választás előtt kikéred akár a szalon, akár a ruha készítőjének tanácsát, a te testmagasságodhoz, testalkatodhoz milyen stílusú menyasszonyi ruhát javasolnak.

Érdemes a válogatásra időt szánni és több szalon több ruháját is felpróbálni. Ha megoldható, vigyél magaddal valakit, akinek a véleményére adsz, és meg meri mondani neked azt is, ha valamelyik ruha számodra nem a legelőnyösebb, még akkor is, ha látja rajtad, hogy te teljesen beleszerettél abba a menyasszonyi ruhába, abba a fazonba. Ebben az esetben inkább pihentesd 1-2 napig a döntést és ha még mindig úgy érzed, az az igazi, akkor menj vissza újra a szalonba (remélhetőleg még senki nem kölcsönözte ki azóta a te nagy napod dátumára).

Sokan nem szeretnék, ha kedvesük az esküvő előtt meglátnák őt a menyasszonyi ruhában, ám a vőlegények gyakran sokkal objektívebben, kevésbé érzelem vezérelten tudnak ilyen esetben dönteni, így az Ő tanácsukat is kikérhetjük.

Abroncsos, sellő vagy épp más fazon: évről évre újabb ruhakollekciók jelennek meg a szalonokban. Ahogy azt már írtam fontos, hogy az alkatodnak megfelelő fazont válassz. Ezen felül az egyes menyasszonyi ruha fazonoknak megvannak a maguk előnyei, hátrányai úgy az egyes testi adottságok kihangsúlyozásában vagy épp elrejtésében, mint annak használatában. Egy abroncsos ruha pl. bármennyire is tetszetős, jelentős mértékben korlátozni fog a társas kapcsolatban (és egyben a fotósok rémálma, nem véletlenül szokták amennyiben lehet, az abroncsot kivenni a ruhából a fotózás idejére).

Hogyan spórolhatunk az esküvői ruhán?

Hallottam olyan menyasszonyról, aki már azelőtt eladta elővételben a ruháját külföldre, hogy Ő maga felvette volna azt. Természetesen ilyen is előfordulhat ám ez vélhetően a ritkább eset. Az apróhirdetés oldalak tele vannak egyszer használt menyasszonyi ruhákkal, melyek vélhetően a vásárlás után szakember közreműködését igénylik a megfelelő testreszabáshoz, így a vételár és a szabó díja együttesen már nem biztos, hogy a legkedvezőbb megoldás. Végig kell tehát gondolni mi az előnyösebb számunkra, bérelni pár napra (esetleg úgy, hogy egy külön napos kreatív fotózás is beleférjen egy köztes tisztítással együtt) vagy megvenni és később eladni.

Hasznos tudnivalók:

A próbákra érdemes pánt nélküli melltartóban és egy szolid sminkben menni természetesen az amúgy természetes higiéniai követelményeken túl.

Fontos tudni, hogy egyes menyasszonyi ruha szalonok külön díjat számítanak fel az egyes felpróbált ruhák után. Mivel ez a tény sok menyasszonyt hideg zuhanyként ért az üzletből történő távozáskor, több szalon külön kihangsúlyozza, hogy náluk díjmentes a ruhapróba. Természetesen ez a fajta díj a legtöbb esetben az esetleges bérlés vagy vásárlás esetén beszámítható a díjba.

Mivel eléggé az utolsó utáni pillanatban vagy, érdemes a kiválasztott szalonnal előzetesen időpontot egyeztetni, így elkerülheted az esetleges várakozásokat a többi menyasszonyra.

Ha egy ruha felpróbálása után nem vagy 100%-ig biztos abban, hogy az álmaid esküvői ruhája, lépj tovább. Később bánni fogod, ha további ruhák felpróbálása nélkül kibérelted vagy megvetted.

Legnépszerűbb márkák egyike a Daalarna esküvői ruha, mely Benes Anita divattervező munkásságát tükrözi. Izgalmas formák, nőies fazonok. A Daalarna menyasszonyi ruhák az időtlen eleganciát biztosítják minden menyasszony számára.