Emma keresztelője

A keresztelő hasonlóan jeles esemény a családok életében, mint az esküvő, így annak megörökítése is legalább olyan odafigyelést és szakértelmet igényel, ha nem nagyobbat. Egy esküvőn elég sok esemény kerül megörökítésre, így bár nagy a nyomás, nem akkora, mint egy keresztelő fotózása során. Egy templomban ahol alig van fény és a teljes szertartás képekben megörökítendő része csupán pár másodperc, nincs lehetőség hibázni.

Köszönhetően az esküvői fotózásnak, a keresztelőkön gyakran találkozok ismerős arcokkal, így az én munkám is könnyeb valamint a szülők se feszengenek a fényképező előtt. Ternészetesen előfordul olyan eset is, amikor a keresztelőn találkozok első alkalommal a családdal és gyermekükkel, ahogyan ez most vasárnap is történt.

Ha esetleg nem lenne elég a sötét templom, a pillanatok alatt véget érő ceremónia, sajnos nem első alkalommal futottam bele, hogy nem egy hanem két gyermeket keresztelnek meg egyszerre. Így a két család és annak rokonsága is egyszerre van ott a templomba és természetesen a másik család fotósa, videósa úgyszintén. Ilyenkor nem csak az a cél, hogy a téma megfelelően megörökítésre kerüljön, hanem az is, hogy a keresztelő képeken a fenti helyzetből a lehető legkevesebb legyen érzékelhező.

Az az érzés viszont amikor a képek átadását követően ilyen válasz érkezik, feledteti a kihívások okozta nehézségeket:

„Nagyon szépen köszönjük, nagyon tetszenek a képek! Alig várom, hogy holnap megmutathassam a családjainknak! 🙂
Ricsivel még nem vagyunk összeházasodva, még nem tudjuk, mikorra sikerül megszervezni az esküvőt, de ha hívunk fotóst, akkor biztos, hogy téged szeretnénk majd felkérni! ;)„