079-Orsi_Feri_eskuvoAbban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy évről évre több esküvőt fotózhatok ezen a fantasztikus helyszínen. Az évek során a Bodor Major egyik kedvenc esküvői helyszínemmé vált. Nem azért, mert egy arborétumi festői környezetben található, nem is azért, mert kastélyok pompáját biztosítja a vendégeknek hanem azért, mert a táj, a birtok és a személyzet egy tökéletes egységet alkot. Nincs semmi fényűző, nincs semmi olyan különleges, amit esetleg máshol az országban ne lehetne megtalálni vagy akár még szebbet is, de ez önmagában kevés. Kell hozzá az ember is, aki az egészet kézben tartja.

075-Orsi_Feri_eskuvoMindemellett természetesen a birtok nagyon szép és rendezett. A szabad téri szertartásra vágyókat pazar kis kerti tó várja, de van itt kalandparktól kezdve a lovardáig minden.

A Bodor Major megközelíthető Vác felől a révvel vagy a 11-es úton Tahitótfalun keresztül. Ahogy említettem, a birtok hatalmas. Ennek köszönhetően nincs olyan probléma, mint sok más esküvői helyszín esetében, hogy este 10 után csak halk zene szólhat, mert zavarja a környéken lakókat. Itt legfeljebb a lovakat és egyéb állatokat zavarhatja, mivel közel s távol nincs senki.

077-Orsi_Feri_eskuvoAmit a Bodor Majorban még szintén imádok, az a földrajzi elhelyezkedése. Van az országban pár olyan hely, ahol nagyon szeretek fotózni, mert egyszerűen kifogyhatatlan a téma. Ezek közül kettő is, Szentendre és Visegrád is igen közel található hozzá, ami lehetővé teszi, hogy a párok igénye szerint az esküvői fotózás során akár óvárosi, akár erdős patak medres, akár Duna parti naplementés képeket is tudunk készíteni, de ha végképp szorít minket az idő, a Bodor Major területén is olyan változatos a táj, hogy pár 100 méter sétával ott helyben is el tudnak készülni a „beállított” képek.

107-Orsi_Feri_eskuvoAz már csak apró plusz, hogy az étel minden alkalommal kifogástalan volt, a felszolgálás gyors és udvarias, úgyhogy ami gyakran problémát szokott okozni egy vacsora esetében azokkal a gondokkal itt még sosem találkoztam.

Ezt a helyet leginkább azoknak ajánlom, akik ki szeretnének szakadni egy kicsit a nagyvárosi forgatagból, de a vidéki sátras lagzik nem az ő világuk. A kettő között egy tökéletes kompromisszum a Bodor Major.