0372-Agi-es-Misi-eskuvoKi gondolná, hogy egy esküvőn egy általános iskolás gyerek kezében Bacardis üveget fog látni? És ha ez nem lenne elég meglepő, a vendégek sorba állnak nála mojító koktélokért és Ő profikat megszégyenítő ügyességgel keveri azt. Mindezt úgy, hogy cserébe semmiféle fizetséget nem kap.

371-Zsofi-es-Zoli-eskuvoNos, aki a cikket csak eddig olvasta el, lényegében a valódi lényegről teljes mértékben lemaradt 🙂 A bevezető ugyan nem kitaláció, egy esküvőmön valóban Dani, a vőlegény nővérének a fia keverte viccből a koktélokat, de csupán ezért nem ragadtam volna billentyűzetet és nem álltam volna neki egy cikk megírásának.

Az igazi ok, amit fontosnak láttam elmondani, leírni az a kulturált alkohol fogyasztás egy esküvőn témakör számomra nagyon is támogatható formája.

Köztudott, hogy az alkohol illetve annak mértéktelen fogyasztása gyakran elég komoly problémát tud okozni egy lagzin. Kezdve a pár jó hangulatának „elrontásától” az igen komoly anyagi károkozásig.

403-Zsofi-es-Zoli-eskuvoVan természetesen több módja is az alkohol fogyasztás csökkentésének, de valahol mindegyik sántít egy kicsit. Ha korlátozott mennyiségben vásárolunk töményet, és a pincér egyszer csak azt mondja a vendégnek, hogy elfogyott, az elég blama. Ha a bárpultnál kell sorba állni ahol egy személy szolgál ki, hamar a bárpult körül lesz a násznép jelentős része türelmetlenül várva, mikor kerül már sorra. Lehet megoldás, hogy csak sör és bor van ingyen, a töményt önköltségesen lehet fogyasztani, de ez szintén a ciki kategória.

354-Zsofi-es-Zoli-eskuvoVan azonban egy roppant ötletes, látványos és anyagilag is csupán minimális plusz költséget jelentő (ami összességében nem is biztos, hogy plusz költség lesz) megoldás amivel szerencsére egyre gyakrabban találkozok. Ez nem más, mint a koktél bár.

Mennyivel jobban mutat még akár fotókon is a kezükben szép színes, formás poharakkal sétáló emberek, mint a pultnál felhajtott felesek, melynek csupán következményeit láthatjuk 🙂 Arról nem is beszélve, hogy egy koktél 3-5dl mely tartalmaz kb. fél dl töményet, így a hatalmas folyadék mennyiség egy olyan önkorlátozó tényező, mely a vendégek közül senkit nem fog zavarni, de abban biztosak lehetünk, hogy még hetekkel később is mesélni fogják barátoknak, ismerősöknek, milyen isteni finom italokat ittak az esküvőn és ez természetesen a fotókon is vissza fog köszönni.

Plusz költség vagy megtakarítás?

349-Zsofi-es-Zoli-eskuvoA mixerek legtöbbször alapanyag + munkadíj kondícióban dolgoznak, ahol az alapanyagot akár te is megveheted. Az ásványvíz mely pl. egy mojító alapja, jelentősen olcsóbb, mint pl a gin. Ebből adódóan az össz alkohol fogyasztás jelentősen kevesebb lesz, így annak költsége is. A mixer munkadíja pedig meglepően kedvező, 50-80 000 Ft között már egész profi szolgáltatókat találunk. Ha ezt összevetjük a megtakarítással egyéb pozitív hatásokkal, a végeredmény nagy valószínűséggel kedvező lesz.