Írtam már korábban is arról, mitől jó egy esküvői fotó. Ahogy választ akkor sem tudtam adni erre a kérdésre, mivel mindenkinek más a jó. Instagram, Pinterest és hasonló képmegosztó oldalaknak köszönhetően pedig elegendő pár sablon beállítást megtanulni vagy beírni a google-be, hogy „wedding poses” és már onthatja is a hasonlóbbnál hasonlóbb képeket amik ha épp szerencséje van és pont a választott beállításhoz megfelelő testalkatú a pár, egy remek kép születhet belőle. Ennek eredményeképpen egyre több igen jó kép kerül fel a fotósok weboldalára mint referencia és semmi sem utal arra, hogy esetleg ugyanezt a szintet nem fogja tudni biztosítani egy más helyszínen egy más testalkatú párral.

Ezen másolós, divatfotós trendre reagálva a fotósok egyre inkább az esküvők valódi értékeire kezdtek összpontosítani, ami nem pár jól beállított kép. Egyre fontosabb az ifjú párok szemében is az, hogy magát az eseményt örökítsük meg úgy, hogy a képeket visszanézve lehetőségük legyen újra és újra átélni a nagy nap eseményeit. Ehhez pedig arra van szükség, hogy az esküvő legfontosabb, legmeghatározóbb pillanatait örökítsük meg. Ezek a pillanatok egyszeriek és megismételhetetlenek. Ha lemaradtunk róla akkor nincs lehetőség ismétlésre. Ez nem olyan, mint egy beállított fotózás, ahol a párokat addig igazgathatjuk, amíg jó nem lesz a kép.

Ahhoz, hogy ezen pillanatokat meg tudjuk örökíteni, a legtöbb esküvőre párban megyünk. Így lehetőség van diszkréten, a násznép és a szertartások megzavarása nélkül észrevétlenül megörökíteni azokat az érzelmeket, arckifejezéseket, melyek sokszor többet mondanak minden szónál.

Ahogy minden évben, most is kiválogattam pár fotót az idei szezon esküvői pillanatképeiből: