f430Az esküvői fotós, cinematográfus, vőfély, ceremóniamester, esküvői dj, stb. szakmákról legtöbbször a könnyű pénzszerzés jut az eszébe az embereknek. Jó hangulat, ingyen kaja, buli-fanta és még fizetnek is érte, kell ennél több?

Ezt a nézetet a 3 napja valamilyen gyorstalpalót végzett ifjú titánok által szervezett workshopok természetesen tovább erősítik (hisz az Ő céljuk is az, hogy a leendő „tanítványuk” is ezt higgye). A végeredmény a futószalagon gyártott különböző esküvői szolgáltatók tömkelege, akik újult erővel próbálják megváltani a világot. Kitalálnak egy fantázia nevet, gyártanak rá valamilyen weboldalt, amihez természetesen saját domain név is dukál hiszen milyen ciki egy ingyenes weblap. Nagy lendülettel beleölnek pár 10 vagy pár 100eft-t lehetőségektől függően a nagy profit reményében, majd várják a csodát… majd luki nyúl módjára csodálkoznak, amikor a valósággal szembesülnek. Panaszkodnak, hogy egy csomó olcsó és hozzá nem értő szolgáltató van a piacukon, akik leverik az árakat a silány dilettáns munkájukkal, ezért ők hiába teszik ki szívüket-lelküket, hiába csinálnak mindent úgy, ahogy azt mesterüktől tanulták, a bankszámlájuk sehogy sem akar gyarapodni.

Ez az írás eddig akár fikció is lehetne, egyfajta görbe tükör. Ha valaki esetleg felismeri benne magát, az csupán a véletlen műve. De mi van akkor, ha a statisztikai tények is ezt az elképzelést támasztják alá? Van egy mindenki számára nyilvánosan hozzáférhető oldal, mely azokat a neveket teszi közzé, melyekről egykori tulajdonosuk lemondott. Ezen a listán 60 napig pihennek a nevek, majd ha ezen idő alatt egykori tulajdonosuk nem gondolja meg magát, szabaddá válnak bárki számára. Ebből adódóan a listán szereplő nevek egy 2 hónapos kicsiny szeletét mutatják a folyamatnak ami hónapról-hónapra, évről-évre zajlik az esküvői szolgáltatói szakmában. A listán 36 név szerepel, de ezek csak azok a nevek, melyekben az esküvő (vagy eskuvo) szó szerepelt, nem tartalmazzák azon cégeket, szolgáltatásokat, melyek fantázia nevük nem utal az esküvős témára így a valós szám ennél egészen biztos magasabb.

A lista alapján mindenki el tud gondolkodni, vajon hol a hiba…

esküvőikönyv.hu
3d-esküvő.hu
fogadom-esküvőszervezés.hu
esküvője.hu
hiroseskuvo.hu
evaeskuvo.hu
stilusoseskuvo.hu
csongradieskuvo.hu
eskuvolimo.hu
eskuvos.hu
ateeskuvod.hu
gyemanteskuvo.hu
eskuvokartya.hu
3deskuvo.hu
3d-eskuvo.hu
eskuvoifoto.video.hu
eskuvofoto.video.hu
eskuvo-max.hu
eskuvovarazs.hu
eskuvoiportre.hu
eskuvo-fotosom.hu
marilyneskuvoszervezes.hu
soproneskuvoiruha.hu
eskuvoi-foto-szeged.hu
eskuvo-rendezvenyterem.hu
eskuvorekaraoke.hu
eskuvoredisco.hu
brillanteskuvo.hu
eskuvoiekszer.hu
eskuvotv.hu
eskuvoredj.co.hu
eskuvo-i-dekoracio.hu
eskuvoi-rendezvenyszervezes.hu
wmeskuvo.hu
lillymarleneeskuvoiruha.hu
pestieskuvo.hu