Első megközelítésre a lehető legnagyobb hiba amit el lehet követni. Dönteni a pár helyett egy olyan kérdésben, ahol a pár ízlésvilága az egyik legmeghatározóbb szempont. Olyan ez, mint amikor a pár szülei választják ki a szolgáltatókat, mondván Ők adták a pénzt az esküvőre. Szinte borítékolható a nem kis mértékű súrlódás.

Hogyan lehet mégis sikertörténet ebből?

A történet gyökerei 2011-re nyúlnak vissza, amikor egy kedves külföldön élő magyar pár esküvőjét volt szerencsém fotózni. Látszott rajtuk, hogy nyugodtak, kiegyensúlyozottak, remek kis esküvő volt. Annyira jó, hogy rá következő évben szintén érkezett egy foglalás ebből a csapatból, szintén remek esküvő lett. Majd 2013-ban is és 2014-re is tovább ajánlottak, így már 4. éve élvezem ennek a baráti körnek a bizalmát. A 2014-es esküvő egy kicsit más volt. Itt nem a pár keresett meg, noha Ők is ismerték a munkámat, a vőlegény testvére döntött úgy, hogy nászajándékba adja esküvői fotós munkámat az ifjú párnak.

Ez ugye eléggé szemben áll az első bekezdéssel, hogy lett mégis sikertörténet belőle?

Egyrészt abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy Ramiékat (menyasszony) is ismertem már illetve Anitát is, így nem egy teljesen idegen szolgáltató voltam, akit masnival átkötve megkap a pár. Másrészt miután Anitával (megbízó) egyeztettük a részleteket, hármasba jöttek el hozzám egy beszélgetésre, azaz jelen volt az ifjú pár és a pénzügyminiszter 🙂 így mivel a párnak sem volt semmi kifogása ellenem, megköttethetett az üzlet és az esküvő szenzációsan jól sikerült. Ez volt az az esküvő, ahol egy lófej került a lábam közé 🙂

Az esküvői képeket amennyiben mód van rá, szeretem személyesen átadni a párnak. Leülünk egy gép elé, megmutogatom nekik, véletlenül se lehessen olyan, hogy otthon szembesülnek azzal, hogy valami nem jó. Náluk ez a találkozó egy kicsit bonyolultabb volt, mivel szerettem volna, ha mindhárman el tudnának jönni az átadásra ám ez végül nem sikerült, Anitának az utolsó pillanatban közbejött valami, de egy kézzel írott levelet küldött nekem a párral egy lezárt borítékban. Azt gondolom ez a levél az élő példa arra, hogy tud működni ez a konstrukció is. Ezzel a pár egy újabb grillsütő, edénykészlet és gyerekjáték helyett egy olyan ajándékkal lett gazdagabb, ami talán sokkal többet jelenthet nekik mint bármilyen tárgyi ajándék.

anita-levele