Eredetileg vasárnapra volt időzítve egy szeptemberi párom jegyes fotózása, de az időjárás miatt inkább elnapoltuk és noha így kevesebb idő jutott a fotózásra, mivel csak később tudtunk nekikezdeni a pár munkahelyi elfoglaltsága miatt, de azt gondolom remek döntést hoztunk. Tegnap délutánra olyan csodálatos időnk volt, hogy jobbat kívánni se lehet.

A párral a Margit-sziget parkolójában találkoztunk – ami egyben first look is volt, mert korábban nem találkoztam velük személyesen – és innen tettünk egy kis kört a japánkert, romok, dunapart, stb. irányban. Természetesen ahogy az lenni szokott a megérkezéskor egyből elhangzottak a szokásos első mondatok 🙂 „rólam még sosem készült jó kép, nem szeretem ha fotóznak, stb. 🙂

Viszont adott egy tündéri aranyos páros, Dóri és Doma, akik adtak egy esélyt, hogy megmutassam nekik, Ők is lehetnek szépek a fotókon. Szerintem nem telt bele 10 perc és már Ők is teljes mértékben felpörögtek, ötleteltek, és szertefoszlott minden korábbi félelmük a fotózást illetően.

Pár perce küldtem át a képeket a menyasszonynak Dórinak, amire nem sokkal később ez az üzenet érkezett:

„Ezek valami hihetetlen baromi jók lettek, és arra, hogy egyik fotón se nézek ki bénán, nem is találok szavakat 🥹🥹 nagyon szépen köszönjük Gábor, alig várom, hogy a párom is lássa a képeket este „

A történet nyilvános része kb. eddig tart, ez látszik kifelé a párok és a fotós növendékek szemszögéből. Ami nem látszik, az a fotózás és a képek átadása között eltelt idő. Ahhoz, hogy a hozzávetőleg egy órás jegyes fotózás során készült nyers (RAW) képekből megszülessenek az átadott fotók, bő fél napot ültem a gép előtt és csinosítgattam azokat. Azok a fotók amik kiesnek a gépből, nem többek, mint nyersanyag. Se a színek nem olyanok amilyeneket látni szeretnénk, se a tartalom. Itt-ott egy zavaró tereptárgy, egy-egy pattanás, épp a fotózásra megjelenő herpesz, egy képbe sétáló turista. Ezeket amennyire csak tudom, szeretném eltüntetni és a párok felé egy tökéletes végeredményt produkálni.

Hogy lássátok milyen átalakuláson megy át egy-egy kép, ide a bejegyzéshez feltettem egy tucat képet előtte-utána verzióban.