Egy érdekes történetbe futottam bele az interneten, ahol egy esküvőre meghívott vendég postolta ki egy fórumba a kapott esküvői meghívó meglepő tartalmát. Történt ugyanis, hogy a pár a vendégektől 180£ konkrét pénzbeli hozzájárulást kértek, melyhez mellékelték a számlaszámot is, ahova az átutalást várják.

Fontos, hogy ezt az információt próbálja meg mindenki előítéletek nélkül kezelve átgondolni, mivel pl. a menyasszony tánc ami a magyarországi esküvőkön teljesen természetes és mindenki ismeri, más országokban ismeretlen. Másfelől hazai esküvők szervezése során is gyakran felmerül a kérdés, hogyan közöljék a vendégekkel, hogy köszönik szépen, mindenük megvan már, az ajándékra szánt összeget egy borítékba szeretnék inkább megkapni. Vendég oldalról pedig szintén meglehetősen hiányosak az információk, sokan úgy gondolják, hogy bedobnak 5-10 000 Ft-ot a bödönbe a tánc során és azzal ők milyen nagyvonalúan hozzájárultak a pár jövőjéhez. Nincsenek tisztába azzal, hogy ez az általuk elfogyasztott vacsora költségét se fedezi és az esküvő többi kiadását ne is számoljuk.

Szeretném, ha ez a bejegyzés most egy interaktív eszmecserét indítana és a facebook oldalamon a cikk alatt mindenki leírná egy hozzászólásban, mi a véleménye az angliai pár egyedi megoldásáról, hogyan csinálta / fogja csinálni Ő ezt a fajta kommunikációt.

A Facebook bejegyzés megtalálható a Digilab facebook oldalán itt