Sok sztereotípia kering az esküvői fotósokról. Alap tétel, hogy Magyarország a 10 millió fotós országa. Ez a probléma lassan megoldódni látszik már inkább csak 9 millió fotós országa vagyunk 🙂 de ezen belül is egy külön kaszt az esküvői fotós. Nekünk ugye elég speciális a témánk. Nem olyan, mint egy természet fotós esetében, hogy ugyanazt a naplementét gond nélkül lefotózhatja mindenki, itt az esküvők száma erősen korlátozott, a hétvégéké meg még inkább. Nyilvánvaló következtetés lehet ebből, hogy ahol csak lehet egymás torkának eskünk és ádáz konkurencia harcot vívunk a megrendelők kegyeiért. (sajnos egyes esetekben a valóság nem áll messze ettől, de úgy gondolom a mi példánk talán inkább jellemző)

Sokan nem csupán a leendő párok, munkák miatt járunk esküvő kiállításra, hanem azért, hogy végre újra találkozhassunk régi barátokkal, kollégákkal, netán újakat ismerjünk meg. Bármennyire is pörgős egy kiállítás, a legtöbb esetben szakítunk időt erre is. Egy kis regionális esküvő kiállításon ez persze egyszerűbb, mint egy sportaréna esetében (nem véletlen, hogy az előbbiekre járok inkább).

Így történt ez most is, az esztergomi esküvő kiállításon a prímás pincében, ahol találkoztam Páli Szilveszterrel és Juraj Zsokkal akik mindketten esküvői fotósok. Szerintem a képek magukért beszélnek, mennyire a konkurencia harcról szól az életünk és mennyire utálják egymást az esküvői fotósok (most ők lehet, hogy fognak engem 🙂 Köszönöm nektek és természetesen a többieknek is ezt a kellemes hétvégét!

_AG70745

_AG70760