_AG48793Nagy dilemma volt eddig, hogy olcsót vagy jót adjak a pároknak. Szerencsére sokat nem kellett gondolkodni és inkább a jóval magasabb árkategóriájú, de prémium minőségű albumok mellett tettem le a voksomat. Ezt a döntésemet szerencsére a párok visszajelzései is igazolták.

Sajnos a piacon található fotókönyvek többsége inkább csak képeskönyv amik leginkább a könyvesbolti könyvek érzetét keltik. Kézbe fogva egy olyat és egy valóban prémium fine art albumot a különbség ég és föld. Sajnos viszont ez az árakban is megjelenik. Míg előbbi 5-10-15eft, úgy utóbbi akár az 1000 Eurós összegeket is súrolhatja. Nem véletlen írtam euró-t, mivel ezek az albumok kivétel nélkül más országokban készülnek, így az áruk az árfolyam emelkedésével csak tovább nő.

Úgy gondolom, végre megvan a kompromisszumos megoldás. A cég, ahonnan a fine art albumokat rendelem, előállt egy új termék családdal, melynek ára versenyképes a hazai olcsó fotókönyvekkel is, belső tartalma pedig megegyezik a prémium könyvekkel. Természetesen minden puding próbája az evés, így én se szeretek olyasmit ajánlani az ügyfeleimnek, aminek minőségéről én magam nem győződtem meg, így rendeltem saját referencia albumnak egy kollekciót a 2014-es képeimből. Az albumok megérkeztek és a minőségük kifogástalan. Ár-érték arányban bőségesen verik a hazai kínálat bármelyik képviselőjét.

De miért is olyan fontos ez? Az rendben, hogy a pár az esküvői képekből magának és esetleg még a szülőknek megfinanszíroz egy drága albumot, de szeretne adni esetleg a barátoknak vagy a nagyinak is. Ehhez viszont már nagyon mélyen a zsebbe kellene nyúlni, vagy silány minőséget adni. Itt lép képbe az olcsó fotókönyv, ami ráadásul még jó minőségű is.