Esküvő szentendrénVan pár kedvenc városom az országban, ahova mindig szívesen járok. Ezek egyike Szentendre. Szentendrén esküvőt fotózni maga a kánaán. 2014-ben is vagy 4-5 alkalommal jártam ott, de kétszer ugyanazon a helyszínen nem fotóztunk. Szűk sikátorok, színes óvárosi házak, az árusok és a turisták forgataga, egyszerűen kimeríthetetlen téma.

Szentendrei házasságkötő terem

A szentendrei polgármesteri hivatal házasságkötő terme pedig egyike azoknak az országban, melyek nem a hagyományos 70-es évekből itt maradt, még az építéskor felragasztott tapétával díszített épület, hanem elegáns, esztétikusan berendezett, a vendégek számára is kényelmes helyet kínáló terem. Kicsit talán sok a kék, így fotózásnál érdemes a függönyöket behúzni, hogy a sok eltérő fény ne keveredjen, de ettől eltekintve az egyik legszebb házasságkötő terem található Szentendrén.

Invitárium rendezvényház esküvő helyszín

A környéken több ismert esküvői helyszín is található. Egyikük a Papp-szigeten található Invitárium Rendezvényház. Ami érdekessége a helynek, hogy közvetlen mellette található a Duna partján egy faházas camping, ahol kényelmesen el lehet szállásolni a vendégeket, ha szükséges. Azt nem mondom, hogy a faházak helykínálata egy menyasszonyi öltözködéshez is elegendő (tesztelve, negatív, a teraszon öltözött inkább a menyasszony), de alvásra tökéletes. Az Invitárium Rendezvényház mint esküvői helyszín (hacsak nincsenek rejtett helységei, vagy nem nyitja össze a teraszt a belső teremmel, inkább kis létszámú, 50-60 fős esküvőkre javasolt esetleg cipős kanállal 80 fő is elférhet, de akkor nagyon tánctér már nem marad, így a lagzi fotózása is elég nehézkes. A kiszolgálás, ételek, tisztaság, stb egyébként teljes mértékben rendben vannak.

Bodor Major esküvői helyszín

Egy kicsit távolabb található egyik kedvenc esküvői helyszínem, a Bodor Major. Ez az a helyszín, mellyel elég érdekesen alakult az „első találkozásunk”. És hát nem feltétlen pozitív emlékekkel távoztam onnan… Majd egy évvel később egy kedves pár szintén ide tervezte az esküvőjét én meg jókora gyomorgörccsel vártam a nagy napot, hogy ismét a Bodor Majorban kell esküvőt fotóznom. Próbáltam előzetesen tapogatózni kicsit, kémeket küldeni Ildikóékhoz, akik egy kicsit előkészítik nekem a talajt, de akárhogy is szerveztem, a találkozó elkerülhetetlen volt 🙂 esküvő a bodor majorbanMajd eljött a nagy nap, megérkeztünk a párral a Bodor Majorba, a pincérek, ott dolgozó személyzet segítőkészen állt minden kérésemhez, az esküvő zökkenőmentesen zajlott. Egyszer csak egy amolyan kavecigileülökpihenni (nem dohányzom) szünetben felnéztem, és ott állt előttem a tulaj 🙂 életem lepergett előttem, víz kivert, de lehetetlen lett volna elkerülni az elkerülhetetlent, így elkezdtünk beszélgetni. Bevallom nagyon kellemes csalódás volt (pozitív értelemben). Ildikó teljesen nyitottan és konstruktívan állt az általam vélt vagy valós problémák megbeszéléséhez és mint kiderült leginkább sorozatos félreértések okozták a korábbi kellemetlen szájízt amit köszönhetően ezen beszélgetésnek, teljes mértékben sikerült helyére tenni. Azóta én is egész más szemmel nézek erre a Bodor Majorra, mint esküvői helyszínre. A hely adottságai amúgy is fantasztikusak, a kalandparktól kezdve a lovaglási lehetőségen át a kis kerti tó mellett megrendezett szertartásokig szinte minden megtalálható egy helyen. Az ételek nagyon finomak, ízletesek és a kiszolgálásra se tudok semmi panaszt említeni. A hely közel van Szentendréhez, de annyira mégis távol, hogy a jókedv, mulatozás már nem fogja zavarni az ott élőket és nem okoz problémát a parkolás sem.