Kedves leendő fotós kolléga, kolegina!
Több éve már annak, hogy elindítottam fotós képzésemet, melynek anyagát kimondottan a kezdők részére állítottam össze. Minden évben megrendezésre került két-három alkalommal a képzés tél végén és tavasz elején, ahogy idén is megvolt az első tél végi alkalom a törökbálinti műteremben. A második dátum április 11-ére esett, amiről sajnos előre nem lehetett tudni, hogy a járvány miatt a hagyományos módon nem lesz megvalósítható. Én viszont sosem adom fel, minden helyzetből megpróbálom kihozni a maximumot, így ez a képzés se maradt el, csupán a személyes találkozás a diákokkal. A komplett tananyagot áthelyeztük online környezetre és élő videó konferencia segítségével az egyéni lehetőségekhez igazítva tartottuk meg az első online fotós képzés tanfolyamunkat. Nagy kihívás volt a gyakorlati képzés online megvalósítása, de köszönhetően a leleményességnek, mindenki gond nélkül megoldotta a feladatokat.
Mivel az eskövői szezon kezdete idén jelentős mértékben csúszik, maradt még időm újabb képzések megtartására. Sajnos, bár online nincsenek méretbeli korlátok, itt sem tudok korlátlan számú jelentkezőt fogadni, mivel ahogy fentebb írtam még jobban egyénre szabva történik a képzés, mint a műteremben, ahol a technikai feltételek könnyebben hozzáférhetők. Ennek értelmében a maximális létszám 10 fő, a jelentkezési határidő pedig lent megtalálható.
Közel száz végzett diák után sokadik alkalommal indítunk szuperintenzív fotós tanfolyamot, melyet kizárólag a legelhivatottabbaknak ajánlunk. A képzés reggeltől estig, 8 (+4) óra tömény információ áradat azoknak, akik a lehető leghamarabb szeretnének megtanulni jobban fotózni! Ha nem fáradtál el eléggé, másnap további 4 óra varázslat, amikor megtudod, mit kell tenni az elkészült képekkel, hogy azok tényleg látványosak, szépek legyenek és fennmaradjanak az utókor számára is.
Ha nem arra vagy kíváncsi, milyen kémiai folyamatok zajlanak le egy papírkép előhívása során. Ha nem azt szeretnéd tudni, mi az a kromatikus aberráció, ha nem vagy kíváncsi a múlt századi fotósok önéletrajzára, csupán szeretnél szép képeket készíteni a családról, az ismerősökről, a kutyádról vagy épp egy szép virágról. A képzés célja, hogy minden jelentkező megtanulja kihasználni a rendelkezésére álló technika erőforrásait. Megtanulja meglátni és megörökíteni a szépet. A képeiben a képzés előtt / után hasonló változás legyen, mint ezen az előtte / utána képen.

A tanfolyamra történő jelentkezéshez nem szükséges előképzettség, mivel éppen az a cél, hogy a jelentkezők itt szerezzenek meg minden fontos információt, ami a szép képek elkészítéséhez elengedhetetlen.
A tematika kialakítása során az elsődleges szempont volt, hogy kizárólag olyan információk kerüljenek átadásra, melyeket a jelentkezők tényleg használni tudnak a gyakorlatban és nem csupán a lexikális tudásukat bővítenénk vele, így a képzés során még az elmélet is gyakorlat orientált.

Mire számíthatsz?

Ezt a levelet a januári képzés egyik hallgatója írta:

Kedves Aga, Évek óta terveztem, hogy valamikor végre megtanulom ( nagyjából ) használni a tükörreflexes fényképezőmet. De mindig volt valami.. Persze kifogásokat könnyen talál az ember. Próbáltam autodidakta módon és könyvekből megtanulni az alapokat, ám be kellett látnom, hogy egyedül nem megy, és szükségem van segítségre. Ezalatt a három nap alatt megkaptam azt, amit szükségem volt: összefüggéseket, szabályokat, korlátokat, lehetőségeket – mindezt kis létszámú, interaktív, jó hangulatú órák alatt. Helyére került sok minden. Hálásan köszönöm a lehetőséget! Most már csak gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni. Illetve megnyugtat, az a tudat, hogy ha megakadok fordulhatok Hozzád segítségért a jövőben is. További jó munkát, sok szép esküvőt és lelkes fotós tanoncokat!

 

Jelentkezési lap

Kezdő fotós oktatás tematika – Online fotós oktatás

Elmélet
Fényképező gépek fajtái, azok jellemzői.
Mit tartalmazzon a fotós táska – eltérő témák, eltérő eszközigény.
A fotós felszerelések korlátai, avagy mikor ne vegyük elő a gépet.
Fotós etiquette, jogszabályi háttér.
Fotós alapfogalmak, blende, záridő, iso érték, fehéregyensúly, automata módok.
A fényképezés legfontosabb alkotóelemének a fény fajtáinak, jellemzőinek, tulajdonságainak bemutatása.
Blende (rekeszérték), záridő és az iso érték hatása a képre, ezek tudatos használata.
Téma és a megfelelő nézőpont kiválasztása.
Kompozíciós aranyszabályok, aminek betartása esetén még a mobilos kép is sokkal jobb lesz.
A legfontosabb dolog, ami megkülönbözteti a jó fotóst a rossz fotóstól.
Gyakorlat
Helyes géptartás amivel csökkenthető a bemozdult képek száma.
Helyesen exponált kép, alul és túlexponált képek jellemzői, előnyei, hátrányai.
Objektívek – látószögek – torzítás, helyes távolság megválasztása.
Ismerkedés a műteremmel, világítás olyan eszközökkel, melyek bárki számára könnyedén hozzáférhetőek.
Tudatos vakuhasználat.
Klasszikus portré fotózás amit megismerve sosem csinálunk több fürdőszoba tükör szelfit.
JPG vagy RAW?
Önálló fotózás gyakorlat a műteremben.
Fotózás nappal szemben, ködben és egyéb extrém környezetben – gyakorlat!
Képfeldolgozás
Mi történik a fotóval a fényképezőgépből kikerülve.
Felbontás, színmélység, képformátumok.
Elsődleges képfeldolgozó programunk az Adobe Lightroom – látványos átalakulás első szint.
Adobe Photoshop – további látványos átalakulások a képen, mely után a fényképezőből kikerült verziót soha többé nem mutatod senkinek.
Nyomtatás vs. labor.
Képek publikálása, vízjelezés, szerzői információk, optimális felbontás beállítása.
Legyenek biztonságban a képeink, adatmentés, archiválás.
Képzés helye: a törökbálinti fotó stúdió ONLINE !!! élő videó chat
Képzés időtartama: 8+4 óra
Képzés díja: 2020.04.25-ig történő jelentkezés esetén 29500
Időpont2020.05.01-02. 10:00

Jelentkezési lap

Ha nem szereted a csoportos képzéseket és az időbeosztásod sem teszi lehetővé a több napos képzéseken történő részvételt, akkor neked ajánljuk az intenzív egyéni képzést:
Intenzív egyéni képzés díja: 65 400 Ft 
Intenzív egyéni képzés időpontja: egyedileg egyeztetett napon

Ha a képzéssel kapcsolatosan további kérdéseid lennének, keress bátran telefonon, e-mailen, skype vagy egyéb elérhetőségeim valamelyikén, melyeket itt megtalálsz.