Kedves Családok, Anyukák, Apukák, Nagyszülők és persze Gyerekek!

2 éve úgy gondoltam, hogy augusztus végén még szokatlanul korai a karácsonyi fotózások időpont foglalásával foglalkozni, de nagyot tévedtem. Tévedtem a többi fotóst illetően és tévedtem a családokat illetően is. Ennek köszönhetően alig sikerült időpontokat foglalni a műtermekben, és a szabad időpontok többségét 1-2 napon belül be is foglaltátok.

Tavaly próbáltam megelőzni ezt, és még a hivatalos foglalási idő előtt megszerezni pár jó dátumot, ami úgy gondolom, kisebb kompromisszumok árán sikerült is. Ugyan idén se lesz annyi helyem, mint amikor saját műteremben dolgozhattam és 100-120 családot is le tudtam fotózni ezen időszakban, de a tavalyihoz képest két nappal több lehetőségem lesz, ami még mindíg jóval kevesebb, mint amire igény lenne.

Idén már 2 dátum biztos, a 2023.12.02. és a 2023.12.09. Mindkét napon reggel 9-től este 8-ig Újpesten a Lightroom Studió Barokk termében leszek. Az NDustrial és Madison termeit majd csak július környékén fogom tudni befoglalni, így az ottani termek elérhetőségeiről még nincs információm.

Karácsonyi fotózásra foglalható időpontok

2023.12.02. (szombat) – Barokk terem – 09:00, 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 14:00, 15:00, 16:00, 17:00, 18:00, 19:00 kezdési időpontok, 10/11 szabad hely

2023.12.09. (szombat) – Barokk terem – 09:00, 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 14:00, 15:00, 16:00, 17:00, 18:00, 19:00 kezdési időpontok, 11/11 szabad hely

Minden helyszín lehetőséget biztosít arra, hogy a karácsonyi képek mellett hagyományos családi fotók is készüljenek karácsonyfa nélkül, így a rendelkezésre álló időt minden esetben maximálisan ki tudjuk használni.

Érkezés – távozás – késés

Mivel a studió bérlési időpontok nem módosíthatóak, így érdemes a megbeszélt időpont előtt 10-15 perccel korábban érkezni. A terem előtt kényelmes váró található mindhárom helyszínen NDustrial és Madison esetben büfével.

A fotózás vége minden esetben a foglalási időpont + 50 perc. Csúszásra, hosszabbításra nincs lehetőség, mivel a következő családot is hasonló profi környezetben szeretném várni ahogy titeket. Ha úgy érzitek, kevés az 50 perc, a foglalások függvényében lehetséges 2 egymás utáni időpont foglalása. Ebben az esetben a 2 * 50 perc mellé 10 perc ajándék időt is kaptok.

Késés: Sajnos abban az esetben ha a megbeszélt időpontra nem értek a helyszínre, a fotózás időtartama annyival csökken.

Kisállat: A kisállatra vonatkozó műtermi szabályok értelmében a kisállatok fotózása csökkenti a rendelkezésre álló időt a fotózást követő kötelező takarítás és fertőtlenítés miatt, így kutyás-macskás karácsonyi képet nem tudok készíteni.

Átöltözés

Mind a 7 terem meglehetősen nagy alapterületű és változatos, így az 50 percbe akár több különböző helyszín és több öltözék is belefér. Az átöltözésre fordított idő természetesen a fotózási időt csökkenti így legfeljebb egy átöltözést javaslok.

Egyedi fotózási időpont

Abban az esetben, ha lemaradtál a fenti lehetőségről, vagy egyik időpont sem megfelelő számodra, lehetőség van egyéni időpont választására is. Mindhárom studióba szívesen vállalom a karácsonyi képeitek elkészítését abban az esetben, ha erre szabad időpontot tudunk egyeztetni (hétvégi időpontok már most, augusztus elején se nagyon vannak) Egyedi időpontban történő foglalás esetén is a fenti csomag árak érvényesek + 5000 Ft egyszeri kiszállási díjjal növelve. Egyedi időpont foglaláshoz kérlek személyesen vedd fel velem a kapcsolatot telefonon a +36 30 639 67 00 számon.

Foglalás, díjfizetés

Karácsonyi fotózásra az időpont foglalást követően e-mailben küldök egy díjbekérőt 15 000 Ft összegű foglalóról, mely összeg természetesen a választott csomag díjába a végszámla kiállításakor beszámításra kerül. A választott időpont ezen díj megérkezését követően kerül rögzítésre. Amennyiben a fizetési határidőt megelőzően a díj nem kerül jóváírásra, az időpont ismét szabadon foglalható lesz.

csomag díjának fennmaradó része a fotózás napján esedékes, melynek kiegyenlítésére a helyszínen készpénzben vagy bankkártyával van lehetőség. A választott csomagon felül rendelt képeket utólag, számla ellenében átutalással lehet megfizetni.

Karácsonyi fotózás csomagok 

(a csomagok árai tartalmazzák a műterem bérleti díját is)

Alap csomag

46 000 Ft
  • Fotózás időtartama: 50 perc
  • Átadott képek száma: 15 db
  • További képek díja: 1500 Ft / db

Prémium csomag

66 000 Ft
  • Fotózás időtartama: 50 perc
  • Átadott képek száma: 50 db
  • További képek díja: 1000 Ft / db

ALL IN csomag

116 000 Ft
  • Fotózás időtartama: 50 perc
  • Átadott képek: összes jó kép*
  • További képek díja: –

*: a fotózás során gyakran egy beállításról több egymáshoz nagyon hasonló kép készül, annak érdekében, hogy mindenki aki a képen látható, a legelőnyösebb módon szerepeljen. A fotós fenntartja a jogot, hogy ezen képek közül kizárólag azt a példányt dolgozza ki és adja át, mely a fenti szándékoknak megfelelnek. Azon képek, melyekbe belepislogtak, belebeszéltek vagy más előnytelen tevékenységet végeztek, illetve tartalmilag és technikailag is azonos az átadott példánnyal, törlésre kerülnek.

A karácsonyi fotózás menete

A karácsonyi fotózások során az idő elég szoros. Igen gyakori, hogy – főleg a kisgyerekek – amikor megérkeznek, épp semmi kedvük az egészhez, majd mire a végére érünk már hazamenni nem szeretnének. Éppen ezért a hagyományos „beállított” karácsonyfás képek mellett kiemelt hangsúlyt fektetek a pillanatképekre, mely különösen az említett életkorba tartozó célközönség esetében nagyon szép és emlékezetes képeket eredményez függetlenül attól, mennyire oldódott már fel a gyerkőc.

A fotózás 50 perce alatt átlagosan 3-500 nyers kép készül, melyeket válogatás és korrekciók nélkül (MINTA vízjellel ellátva) a fotózást követően 24 órán belül eljuttatok minden család részére egy webes galéria formájában. Ezen képekből kell kiválasztani azon képeket, melyeket megfelelően utómunkázva (kizárólag a kép teljes területére érvényes módosítások hajtok végre, egyedi tartalmi változtatásokat nem végzek), digitálisan, nagy felbontásban szeretne megkapni a család. Mindenképp javasolt olyan csomagot választani, melyben megfelelő számú kép érhető el, mivel a plusz képek minden esetben felárasak (csomag díjszabása alapján). A nyers képek átadására nincs lehetőség.

Fontos, a választott csomag a fotózást követően nem módosítható.

Képek felhasználása, jogok

A karácsonyi családi fotózások során készült képeket kizárólag a megrendelő részére adom át, azt külön engedély nélkül sem weboldalon sem bármely közösségi médiában nem használom fel. A weboldalon közzétett képek mindegyike esetén a képen szereplő személy illetve annak képviselője írásban a hozzájárulását adta a megjelenéshez. A fotózás után átadott képek az üzleti jellegű felhasználást leszámítva szabadon használható, vízjel mentes nagy felbontású JPG formátumban kerülnek átadásra.

Ízelítő a tavalyi karácsonyi fotózás képeiből

Időpont foglalása karácsonyi fotózásra
Időpont foglalása karácsonyi fotózásra