Kedves Családok, Anyukák, Apukák, Nagyszülők és persze Gyerekek!

Idén is betelt minden előre foglalt időpontom. Természetesen továbbra is van lehetőség egyéni időpontra jönni. Ebben az esetben kérlek a foglalás előtt telefonon vedd fel velem a kapcsolatot és a műterem foglaltságához igazodva azonnal meg tudunk beszélni egy megfelelő időpontot és helyszínt. Kérlek ehhez a hívás előtt ismerkedj meg a termek dekorációival, hogy a számotokra megfelelő helyen keressek nektek egy felszabadult vagy épp üresen maradt időpontot.

Egyedi foglalás esetén az időpont választásnál tudod jelezni, hogy egyedi időpont és helyszín, a megjegyzés mezőbe pedig be tudod írni a telefonon egyeztetett dátumot.

Tavaly úgy gondoltam, hogy augusztus végén még szokatlanul korai a karácsonyi fotózások időpont foglalásával foglalkozni, de nagyot tévedtem. Tévedtem a többi fotóst illetően és tévedtem a családokat illetően is. Ennek köszönhetően alig sikerült időpontokat foglalni a műtermekben, és a szabad időpontok többségét 1-2 napon belül be is foglaltátok.

Idén próbáltam megelőzni ezt, és még a hivatalos foglalási idő előtt megszerezni pár jó dátumot, ami úgy gondolom, kisebb kompromisszumok árán sikerült is. Ugyan idén se lesz annyi helyem, mint amikor saját műteremben dolgozhattam és 100-120 családot is le tudtam fotózni ezen időszakban, de a tavalyihoz képest két nappal több lehetőségem lesz, ami még mindíg jóval kevesebb, mint amire igény lenne.

Ami jó hír, hogy idén minden dátum hétvégére vagy egyéb munkaszüneti napra esik, így nem szükséges a karácsonyi fotózás időpontjára szabadságot kivenni.

Karácsonyi videó – Újdonság! 

Ahogyan a facebook, az instagram és más képi megosztást támogató szolgáltatók is, így mi is igyekszünk megfelelni az igényeknek és a karácsonyi fotós szolgáltatás mellé kérhető profi filmes is, aki a a fotózás ideje alatt párhuzamosan valamint az adott fotón épp nem szereplő személyekkel időosztásban egy professzionális rövidfilmet készít. Ebben elmondhatjátok karácsonyi jókívánságaitokat, üdvözölhetitek távol élő rokonaitokat, de számotokra is egy csodás emlék marad. A képek mellé megkapjátok a film készítése során készült teljes nyersanyagot valamint egy 3-5 percesre vágott professzionális rövid kisfilmet, amit feltehettek YouTubera, Tik-Tokra, Facebookra vagy bármely videó megosztóra.

Karácsonyi fotózás előszezon / last minute dátumok

Az időpontokat sikerült úgy alakítani, hogy azok is találjanak megfelelő dátumokat, akik a kész képekből karácsonyi ajándékokat szeretnének készíteni, ami ebben az időszakban már nem 1-2 nap hanem akár több hét is lehet a gyártók leterheltsége miatt, és december 17-i dátumon azokat a kedves családokat, ismerősöket is szeretettel várom, akik a karácsonyi képeket szeretik a karácsonyhoz közeli időpontban elkészíttetni. Természetesen a képeket nekik is el fogom tudni készíteni karácsonyig amennyiben a időben megkapom a kiválasztott képek listáját.

3 stúdió, 7 műterem

Ahány ember, annyi féle ízlés. A tavalyi 3 helyett idén 7 különböző terembe béreltem az időpontokat, így egészen biztos, hogy mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt. Ennek természetesen van egy hátránya is, egy helyszínre csak korlátozott számú foglalást tudok vállalni. Van olyan terem, ahol csupán 5 család részére lesz hely, van, ahova 20 így a korábbinál is fontosabb, hogy mindenki időben lefoglalja a számára szimpatikus helyet és időpontot.

Ezen műtermekben egy dolog közös, profi szakemberek tucatjai dolgoznak azon, hogy a karácsonyi fotózások idejére olyan luxus környezetet teremtsenek, mely máshol nem fellelhető. Hatalmas terek, óriási karácsonyfák, fénypompás dekorációk.

Ahogyan tavaly is, a pontos dekorációról képeket nem tudok előre kitenni, mivel a termek dekorációi csak a foglalási dátumok előtt nem sokkal fognak elkészülni, addig hagyományos nyári dekor található mindegyikben. Ezen időpontra viszont a tapasztalatom szerint már nem lesz szabad hely a naptárban se nálam, se a műtermekben.

Amit jelenleg a várható dekorációkról tudni lehet:

Silhouette (a terem új neve: morii)
A terem világos lesz, fehér, bézs, natúr, szürke színekkel és skandináv stílussal. Teljesen új világa lesz. A karácsony natúr színekkel, letisztult világgal érkezik majd

Képek a teremről: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.5888626007856416&type=3

New York
Idén ismét a dobogón lesz a fa, de most nem a sarokban, mivel oda a kandalló került, hanem a jelenlegi kanapé helyére. Ismét klasszikus karácsony jön, az első évéhez hasonlóan pirossal, most annyiban más lesz, hogy a piros mellé beillesztjük a zöld színt is a dekorációba.

Képek a teremről: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.5895166550535695&type=3

XSite
A terem hangulatát jól ismeritek, barátságos, világos, sok tárggyal berendezett. Ezt a stílust tartja továbbra. Idén is havas fája lesz, új fa, zöld, rengeteg hóval. Hogy mégis más legyen, mint az előző években, az ágyat áthelyezzük, a fa is új helyre kerül, illetve most először lesz ebben a teremben a fehér mellett piros szín is. Egy igazi vidám karácsonyi térrel várunk itt.

Képek a teremről: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.5899418626777154&type=3

Skandi
A januári átépítés egy teljesen új hangulatú Skandit hozott, így idén a karácsonyt is megújítjuk ebben a teremben. Tavaly klasszikus karácsonyunk volt, idén ismét igazi skandináv hangulat lesz. Vagány karácsonyt tervezünk. A fa stílusa még nyitott kérdés, ami biztos, hogy lesz. 🙂 Natúr színek, karácsonyi kiegészítők a konyhához.

Képek a teremről: https://www.facebook.com/media/set?vanity=digilab.hu&set=a.5908982725820744

Tiara
Tiara a jelenlegi berendezéssel még nem volt karácsonyban, így ez a terem is teljesen új lehetőséget ad majd. Ha tavaly szeretted a Skandi klasszikus bordó karácsonyát, ez a dekor tetszeni fog majd. Igyekszünk majd a terem stílusát kicsit a régi idők karácsonyának hangulatába eltolni. Kockás párnák, meleg színek, tradicionális karácsonyi hangulat.

Képek a teremről: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=digilab.hu&set=a.5913022898750060

Sunday
A Sunday termünk lesz az idei elegáns karácsony otthona. Rose gold, púder rózsaszínnel, ezüsttel, a pezsgő színével keverve. Havas fa, csillogó dekor, rengeteg izzóval. Áthelyezzük a hintát a mostani asztal helyére, az is gyönyörű dekort kap, a függöny mögé izzókat rakunk, hogy a háttér is ünnepi legyen.

Képek a teremről: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.5936816629704020&type=3

Barokk
Marad a fehér alapszín cream fehér és arany színekkel valamint a karácsony piros-zöld színeivel  kombinálva bali natur stílusban.

Képek a teremről: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=digilab.hu&set=a.5891861754199508

Stúdiók, címek

NDustrial (Tiara, Skandi, Xsite) – Budapest, XI. kerület

Studio Madison (Sunday, Silhouette, New York) – Budapest III. kerület

Studio Lightroom (Barokk) – Budapest IV. kerület

Karácsonyi fotózásra foglalható időpontok

2022.10.31. (hétfő, munkaszüneti nap) – New York terem – 9:30 – 18:30 kezdési időpontok, 1/10 szabad hely

2022.11.01. (kedd, munkaszüneti nap) – Silhouette terem – 9:00 – 18:00 kezdési időpontok, 1/10 szabad hely

2022.11.05. (szombat) – Barokk terem – 9:00 – 19:00 kezdési időpontok, 1/11 szabad hely

2022.11.06. (vasárnap) – Barokk terem – 9:00 – 19:00 kezdési időpontok, 0/11 szabad hely Minden hely elkelt

2022.12.03. (szombat) – Xsite terem – 12:00 – 16:00 kezdési időpontok, 0/5 szabad hely Minden hely elkelt

2022.12.04. (vasárnap) – Sunday terem – 09:00 – 18:00 kezdési időpontok, 0/10 szabad hely  Minden hely elkelt

2022.12.11. (vasárnap) – Skandi terem – 09:00 – 18:00 kezdési időpontok, 0/10 szabad hely Minden hely elkelt

2022.12.17. (szombat) – Tiara terem – 09:00 – 19:00 kezdési időpontok, 0/11 szabad hely Minden hely elkelt

Minden helyszín lehetőséget biztosít arra, hogy a karácsonyi képek mellett hagyományos családi fotók is készüljenek karácsonyfa nélkül, így a rendelkezésre álló időt minden esetben maximálisan ki tudjuk használni.

Érkezés – távozás – késés

Mivel a studió bérlési időpontok nem módosíthatóak, így érdemes a megbeszélt időpont előtt 10-15 perccel korábban érkezni. A terem előtt kényelmes váró található mindhárom helyszínen NDustrial és Madison esetben büfével.

Fontos! A New York terem 30 perces időeltolással működik a többi teremhez képest, így ott a kezdési időpont minden esetben óra:30 és nem egész óra.

A fotózás vége minden esetben a foglalási időpont + 50 perc. Csúszásra, hosszabbításra nincs lehetőség, mivel a következő családot is hasonló profi környezetben szeretném várni ahogy titeket. Ha úgy érzitek, kevés az 50 perc, a foglalások függvényében lehetséges 2 egymás utáni időpont foglalása. Ebben az esetben a 2 * 50 perc mellé 10 perc ajándék időt is kaptok.

Késés: Sajnos abban az esetben ha a megbeszélt időpontra nem értek a helyszínre, a fotózás időtartama annyival csökken.

Kisállat: A kisállatra vonatkozó műtermi szabályok értelmében a kisállatok fotózása csökkenti a rendelkezésre álló időt a fotózást követő kötelező takarítás és fertőtlenítés miatt, így kutyás-macskás karácsonyi képet nem tudok készíteni.

Átöltözés

Mind a 7 terem meglehetősen nagy alapterületű és változatos, így az 50 percbe akár több különböző helyszín és több öltözék is belefér. Az átöltözésre fordított idő természetesen a fotózási időt csökkenti így legfeljebb egy átöltözést javaslok.

Egyedi fotózási időpont

Abban az esetben, ha lemaradtál a fenti lehetőségről, vagy egyik időpont sem megfelelő számodra, lehetőség van egyéni időpont választására is. Mindhárom studióba szívesen vállalom a karácsonyi képeitek elkészítését abban az esetben, ha erre szabad időpontot tudunk egyeztetni (hétvégi időpontok már most, augusztus elején se nagyon vannak) Egyedi időpontban történő foglalás esetén is a fenti csomag árak érvényesek + 5000 Ft egyszeri kiszállási díjjal növelve. Egyedi időpont foglaláshoz kérlek személyesen vedd fel velem a kapcsolatot telefonon a +36 30 639 67 00 számon.

Foglalás, díjfizetés

Karácsonyi fotózásra az időpont foglalást követően e-mailben küldök egy díjbekérőt 15 000 Ft összegű foglalóról, mely összeg természetesen a választott csomag díjába a végszámla kiállításakor beszámításra kerül. A választott időpont ezen díj megérkezését követően kerül rögzítésre. Amennyiben a fizetési határidőt megelőzően a díj nem kerül jóváírásra, az időpont ismét szabadon foglalható lesz.

csomag díjának fennmaradó része a fotózás napján esedékes, melynek kiegyenlítésére a helyszínen készpénzben vagy bankkártyával van lehetőség. A választott csomagon felül rendelt képeket utólag, számla ellenében átutalással lehet megfizetni.

Karácsonyi fotózás csomagok (érvényes 2022.11.10. – 2022.12.23.)

Alap csomag

58 000 Ft
 • Fotózás időtartama: 50 perc
 • Átadott képek száma: 25 db
 • További képek díja: 1500 Ft / db

Prémium csomag

75 000 Ft
 • Fotózás időtartama: 50 perc
 • Átadott képek száma: 50 db
 • További képek díja: 500 Ft / db

ALL IN csomag

95 000 Ft
 • Fotózás időtartama: 50 perc
 • Átadott képek: összes jó kép*
 • További képek díja: –

+Film csomag

55 000 Ft
 • Filmezés időtartama: 50 perc (fotózással párhuzamosan)
 • Átadott anyag: 3-5 perc kisfilm, teljes nyersanyag

*: a fotózás során gyakran egy beállításról több egymáshoz nagyon hasonló kép készül, annak érdekében, hogy mindenki aki a képen látható, a legelőnyösebb módon szerepeljen. A fotós fenntartja a jogot, hogy ezen képek közül kizárólag azt a példányt dolgozza ki és adja át, mely a fenti szándékoknak megfelelnek. Azon képek, melyekbe belepislogtak, belebeszéltek vagy más előnytelen tevékenységet végeztek, illetve tartalmilag és technikailag is azonos az átadott példánnyal, törlésre kerülnek.

A karácsonyi fotózás menete

A karácsonyi fotózások során az idő elég szoros. Igen gyakori, hogy – főleg a kisgyerekek – amikor megérkeznek, épp semmi kedvük az egészhez, majd mire a végére érünk már hazamenni nem szeretnének. Éppen ezért a hagyományos “beállított” karácsonyfás képek mellett kiemelt hangsúlyt fektetek a pillanatképekre, mely különösen az említett életkorba tartozó célközönség esetében nagyon szép és emlékezetes képeket eredményez függetlenül attól, mennyire oldódott már fel a gyerkőc.

A fotózás 50 perce alatt átlagosan 3-500 nyers kép készül, melyeket válogatás és korrekciók nélkül (MINTA vízjellel ellátva) a fotózást követően 24 órán belül eljuttatok minden család részére egy webes galéria formájában. Ezen képekből kell kiválasztani azon képeket, melyeket megfelelően utómunkázva, digitálisan, nagy felbontásban szeretne megkapni a család. Mindenképp javasolt olyan csomagot választani, melyben megfelelő számú kép érhető el, mivel a plusz képek minden esetben felárasak (csomag díjszabása alapján). A nyers képek átadására nincs lehetőség.

Fontos, a választott csomag a fotózást követően nem módosítható.

Képek felhasználása, jogok

A karácsonyi családi fotózások során készült képeket kizárólag a megrendelő részére adom át, azt külön engedély nélkül sem weboldalon sem bármely közösségi médiában nem használom fel. A weboldalon közzétett képek mindegyike esetén a képen szereplő személy illetve annak képviselője írásban a hozzájárulását adta a megjelenéshez. A fotózás után átadott képek az üzleti jellegű felhasználást leszámítva szabadon használható, vízjel mentes nagy felbontású JPG formátumban kerülnek átadásra.

Ízelítő a tavalyi karácsonyi fotózás képeiből

Időpont foglalása karácsonyi fotózásra
Időpont foglalása karácsonyi fotózásra