blog

Esküvői képek mostantól máshogy!

A világ halad előre, a technológia fejlődik, a régi készülékek elavulnak, helyükbe újak lépnek. A CD/DVD lemezek hosszú időn át meghatározó szereplői voltak az adattárolásnak, így a képeket is előszeretettel adtuk át DVD-n (természetesen egyedi képpel ellátva) az ifjú párnak a fotózás után. Ehhez sokan, köztük én is egyedi tokot is csináltattunk, hogy az átadott termék valóban igényes legyen.

Ennek a mai nappal vége!

A DVD mérete sajnos erősen korlátozott. A 4.7GB gyakran kevés, ha a képeket teljes felbontásban szeretném átadni, gyakran szűkösnek bizonyult. BlueRay vagy hasonló technológia még nagyon korlátozottan érhető el a háztartásokban, így az természetesen szóba se jöhetett. Olyan alternatívát kerestem, mely egyszerre biztosítja a nagyobb kapacitást, a kényelmet és legalább olyan igényes, mint a korábbi megoldás.

key_pendriveA képek utóéletét vizsgálva azokat leginkább számítógépen, vagy lapos tv-ken nézik vissza az érintettek. TV-ben elég ritka a DVD, a számítógépekben pedig egyre ritkább (ultrabook, netbook), mind2 eszközben van viszont az esetek többségében USB csatlakozó. Így a megoldás mindenképp egy olyan eszköz, amit USB csatlakozóba lehet dugni, értelem szerűen egy pendrive. Ez a kapacitás problémát meg is oldja, mivel már több 10/100 GB-os méretben is elérhetők, de egy hagyományos bolti pendrive mindennek mondható, csak nem esztétikusnak, igényesnek, ebből pedig nem szeretnék engedni. Olyan megoldást kerestem hát, ami egyben esztétikus is, és pendrive is. Az idei esküvőim jó részén már kaptak ebből az elképzelésből kis ízelítőt a párok és a pozitív visszajelzésnek köszönhetően úgy döntöttem, egy kicsit tovább lépek.

2014-től a képeket egy ilyen kulcs formájú adathordozón adom át melyhez 10 év garancia is tartozik.

, , ,
Előző bejegyzés
Fotózás alapismeretek kezdőknek
Következő bejegyzés
Tetoválók éjszakája – Budapest Tattoo Night

Related Posts

Menü